19.9.16

Μάγδα Φύσσα στον Αθήνα 9.84: «Είναι ένας εφιάλτης που δεν έχει τελειωμό»

Συγκλονιστική η αφήγηση μέσω του Αθήνα 9.84 της Μάγδας Φύσσα για το μοιραίο βράδυ της άνανδρης δολοφονίας του γιου της Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Και ενώ στο Εφετείο Αθηνών εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής η κυρία Φύσσα δήλωσε: «Θα θέλαμε να έχει ξεκινήσει νωρίτερα, να έχει τελειώσει. Εξακολουθούμε να είμαστε εκεί. Εκδικάζεται η Χρυσή Αυγή και αυτό μας αφορά όλους». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι κατηγορουμένοι καθυστερούν τη διαδικασία, δεν δείχνουν καμία μεταμέλεια και είναι προκλητικοί, ακόμα και ο δολοφόνος». Ακόμη, η κ. Φύσσα κατήγγειλε ότι οι χρυσαυγίτες συνεχίζουν να προκαλούν ακόμα και κάτω από το σπίτι της και πρόσθεσε: «Αν το κάνουν γιατί νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν, είναι πολύ γελασμένοι».
«Στις 17, θυμάμαι τον Παύλο μου να είμαστε στο σπίτι. Φεύγουν να πιουν καφέ με τα παιδιά και θα βλέπανε στη συνέχεια την μπάλα. Δε θα τον έβλεπα το βράδυ, του είπα «να περάσεις καλά» και θα τον έβλεπα το πρωί με τον καφέ. Ούτε στα πιο φρικτά μου όνειρα δε φανταζόμουν ότι θα ζούσα τέτοιο βράδυ», δήλωσε για το βράδυ της δολοφονίας του γιού της Παύλου, η μητέρα του Μάγδα Φύσσα, μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» με τις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.
«Μαχαίρωσαν τον Παύλο στην Τσαλδάρη, έτσι ειδοποιήθηκε ο πατέρας του. Είναι ένας εφιάλτης που δεν έχει τελειωμό, περιμένεις πότε θα ξυπνήσεις αλλά δεν ξυπνάς. Αυτό που έλεγα μέσα μου ήταν «ας είναι στην εντατική, να τον βρω ζωντανό». Είναι αυτή η ρημάδα η ελπίδα, που περιμένεις και λες ότι κάτι θα γίνει».
Συνεχίζοντας την συγκλονιστική της αφήγηση για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου, η κυρία Φύσσα ανέφερε «στο νοσοκομείο όταν έφτασα, κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ποιός θα τολμούσε να το ξεστομίσει. Μια ψυχολόγος που ήταν εκεί έκλαιγε, κάποια στιγμή ένας γιατρός μου είπε ότι ο Παύλος δεν ήταν ζωντανός. «Μαχαιρώθηκε στην καρδιά», μου είπε, «Ο δολοφόνος ήταν επαγγελματίας και πιάστηκε , το έκανε η Χρυσή Αυγή. Ηταν τρείς τα ξημερώματα. Δεν θυμάμαι να αισθάνθηκα τίποτε για το δολοφόνο του παιδιού μου, σκεφτόμουν πως θα ζήσω χωρίς τον Παύλο».
Αναφερόμενη στο δολοφόνο του γιού της, Γιώργο Ρουπακιά, η κυρία Φύσσα αναρωτήθηκε: «Πόση άνεση είχε μέσα στο αστυνομικό τμήμα ο Ρουπακιάς; Στην κατάθεσή του είχε πεί ότι τον άφησαν να μπεί στον τρίτο όροφο του αστυνομικού τμήματος χωρίς συνοδεία. Τι είχε στο μυαλό του; Τι του είχαν τάξει; Όλα άρχισαν να ξετυλίγονται όταν πήγαν στη Γ.Α.Δ.Α.».
Σε ερώτηση για τη συνεχή παρουσία της στη δίκη όλο αυτό το διάστημα, ξεκαθάρισε ότι η ίδια θεωρεί πως η δίκη δεν τελείωσε επειδή τελείωσε η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου για τη δολοφονία του Παύλου. «Δικάζεται η Χρυσή Αυγή. Αφορά όλους μας και όλα, δε θα ήμασταν μόνο εκεί για τη δολοφονία αλλά και για τα υπόλοιπα αδικήματα και για συμπαράσταση στους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αναφερόμενη στη δράση της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα ευχήθηκε να μην υπάρξει άλλο θύμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δει καμία μεταμέλεια από τους χρυσαυγίτες, αντίθετα συνεχίζουν να κυκλοφορούν προκλητικά ακόμα και στο Κερατσίνι. «Τρία χρόνια χωρίς τον Παύλο. Ζούμε εποχές που δεν έχουμε φανταστεί. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του και υπεύθυνος για τις πράξεις του. Ολα ξεκινούν από την παιδεία. Είναι απαραίτητο τα παιδιά μας να γνωρίζουν τι σημαίνει φασισμός», επεσήμανε.
Μιλώντας για τις καθυστερήσεις στην εξέλιξη της δίκης, η κυρία Φύσσα ξεκαθάρισε ότι προσδοκά να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Και όχι μόνο για το δολοφόνο, το χέρι του κάποιος το όπλισε. Από τον αρχηγό μέχρι τον τελευταίο. Να πληρώσουν», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.