21.9.16

3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου - Ρεπορτάζ του Antinazi zone από την πορεία στο Κερατσίνι

Την περασμένη Κυριακή στις 18 Σεπτεμβρίου, συμπληρώθηκαν κιόλας τρία ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.


Για τρίτη συνεχόμενη φορά το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε το  παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης στον τόπο της δολοφονίας, στον τόπο που έδρασε το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Το Σάββατο 17/9   στο Κερατσίνι αντιφασίστες και αντιφασίστριες από όλες τις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, έσπευσαν να δηλώσουν για μια φορά ακόμη ότι ο φασισμός δεν περνάει στις γειτονιές μας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών ήρθαν για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα και να ζητήσουν την καταδίκη των χρυσαυγιτών στη δίκη της Χρυσής Αυγής που είναι σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση χρόνο.

Βέβαια και φέτος δεν έλειψαν οι διαφοροποιήσεις, και οι επιλογές διάσπασης της συγκέντρωσης. Αυτό το γεγονός αφενός έπαιξε ρόλο στην μειωμένη συμμετοχή και αφετέρου εμπόδισε να φανεί ακόμα και το ότι σε αυτό το γενικά δύσκολο κλίμα συνολικά 1.500-2.000 άτομα  ήταν στις 4 διαφορετικές διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα την ίδια  μέρα στο Κερατσίνι είχαμε:

Πρωινή διαδήλωση από την τοπική αντιεξουσιαστική συλλογικότητα Ρεσάλτο.

Χωριστή συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ με περίπου 300 άτομα στην Ζαρντέν.

Χωριστή συγκέντρωση και πορεία  της ΚΕΕΡΦΑ στο μνημείο με 150 άτομα που επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή ακόμα και από την υπόλοιπη ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Κερατσινίου και να μην ακολουθήσει όλες τις υπόλοιπες οργανώσεις που ξεκίνησαν από την διασταύρωση της Παύλου Φύσσα και Λ.Σαλαμίνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΕΕΡΦΑ αγνόησε τις προσπάθειες για ενωτική διαδήλωση ακόμα και της ΑΔΕΔΥ που κάλεσε ειδική σύσκεψη γι αυτό.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά στον οποίο συμμετείχαν Δίκτυο-ΑΡΑΝ-ΑΡΚ-ΞΕΚΙΝΗΜΑ-ΔΕΑ- ΚΑΡ- ΟΝΡΑ-ΑΡΕΝ- φοιτητικοί σύλλογοι και ανένταχτοι-ες μαζί με ΝΑΡ, ΟΚΔΕ, ΚΚΕ ΜΛ, ΕΕΚ, εργατικά σωματεία της περιοχής κ.α συγκρότησαν το πιο ενωτικό και μαζικό μπλοκ με 800-1000 άτομα.

Στο Κερατσίνι δηλαδή δεν μπόρεσε να γίνει αυτό που έγινε στις υπόλοιπες 13 πόλεις της χώρας όπου είχαμε ενωτικές πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Το χρωστάμε στον Παύλο και συνολικά στο αντιφασιστικό κίνημα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.