13.9.16

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΩΡΑ 17.00μμ – ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ & ΥΓΕΙΑΣ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΩΡΑ 17.00μμ – ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ & ΥΓΕΙΑΣ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Α.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ)
Η νεοναζιστική ομάδα Λαική Ελληνική Πατριωτική Ένωση(Λ.Ε.Π.ΕΝ) θέλει να κάνει τα εγκαίνια των κεντρικών της γραφείων στην περιοχή του Α.Παντελεήμονα την Κυριακή 18/9 ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «αποποινικοποιούμε τον εθνικισμό» αναφέρουν:
«Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η 18/9 είναι η επέτειος του θανάτου του Παύλου Φύσσα. Ο Φύσσας σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός και βρέθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος στιγμή. Η υπόθεση του θανάτου βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και περιμένουμε την έκβαση της.».
Δηλαδή ομολογούν ότι σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός αλλά δεν ξέρουν ούτε ποιος τον δολοφόνησε ούτε σε ποιο κόμμα ανήκε ο δολοφόνος του. 
Προσπαθούν να κερδίσουν κόσμο από την Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι: « η ηγεσία της Χρυσής Αυγής με τον θάνατο των δύο μελών της πιστεύει ότι θα "ξεπλύνει" τα λάθη και τις πολιτικές της που οδήγησαν δεκάδες μέλη της στις φυλακές και τα δικαστήρια». 
Η ΛΕΠΕΝ αποτελεί διάσπαση της Χρυσής Αυγής καθώς τα ηγετικά της στελέχη (Χ.Ρήγας, Δ.Ζαφειρόπουλος) προέρχονται από αυτήν. Θέλει να αξιοποιήσει την διεθνή άνοδο της ακροδεξιάς και δηλώνει ότι έχει σχέσεις με την Μ.Λεπέν, τον Ν.Φάρατζ κα.
Προσπαθεί να παραστήσει την «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που δεν έχει στις γραμμές της ναζιστές ή φασίστες παρά μόνο έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα. Διαθέτει λίγες δεκάδες μέλη και πυρήνες σε Αθήνα, Καβάλα, Πύργο και Λάρισα. Πριν λίγους μήνες με συγκέντρωσή τους στον Πειραιά θέλησαν να κάνουν οργανωμένη επίθεση στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο λιμάνι. Με το άνοιγμα των γραφείων της στον Άγιο Παντελεήμονα προσπαθούν να γίνουν γνωστοί και να συσπειρώσουν κόσμο στις γραμμές τους από μια περιοχή που αποτέλεσε το βασικό ορμητήριο και εκλογική δεξαμενή για την άνοδο της Χρυσής Αυγής την περίοδο 2008-2012.
Πρόκειται για πατενταρισμένους νεοναζί συνδεδεμένους με τον κόσμο της νύκτας. Άλλωστε από αυτόν προέρχεται ο Χ.Ρήγας ο οποίος διατηρούσε για χρόνια μπαρ στην περιοχή.
Αν τους αφήσουμε θα προσπαθήσουν να ξανακάνουν τον Άγιο Παντελεήμονα όπως ήταν. Δηλαδή μια περιοχή όπου καθημερινά είχαμε επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και αντιφασιστών, σπασίματα καταστημάτων, εμπρησμούς σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων, γιαουρτώματα πολιτικών της αριστεράς, μέχρι και κλείσιμο της μοναδικής παιδικής χαράς της περιοχής. Μια περιοχή όπου θα κινδυνέψουν άμεσα αντιφασιστικά στέκια και δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες όπως το City Plaza.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Δεν θα αφήσουμε την ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί να ανοίγουν γραφεία στον Άγιο Παντελεήμονα.
Καλούμε πρώτα από όλα τους κατοίκους και τις συλλογικότητες της πολύπαθης περιοχής να μην το επιτρέψουν. Σήμερα ο Άγιος Παντελεήμονας συνεχίζει να έχει προβλήματα αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα από ότι ήταν την εποχή της δράσης των νεοναζί. Άνθρωποι ανεξάρτητα από καταγωγή, όλων των ηλικιών και παιδιά μπορούν να κάνουν βόλτα στην πλατεία ή να παίζουν στην νέα παιδική χαρά
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της αριστεράς, του αντιφασιστικού και συνδικαλιστικού κινήματος σε κοινή αντιφασιστική συγκέντρωση με στόχο να ματαιώσουμε τα εγκαίνια των γραφείων των νεοναζί.
Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό. Το χρωστάμε στον Παύλο Φύσσα! 
Καλούν:
ANTINAZI ZONE
Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
Αριστερή Ενότητα – ΑΡ.ΕΝ
Ξεκίνημα Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Μυρμήγκι – Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.