23.8.16

«Οι γουρουνοκεφαλές θα διώξουν τους μετανάστες» λέει ούγγρος ευρωβουλευτής!

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρωτοφανής πρόταση ούγγρου ευρωβουλευτή να τοποθετηθούν κεφάλια γουρουνιών κατά μήκος του φράχτη της χώρας σαν μέσο αποθάρρυνσης των μεταναστών.
Χωρίς καμία απολύτως διάθεση να απολογηθεί, ο Γκιόργκι Σόπφλιν αρκέστηκε μόνο να δηλώσει πως δεν υπήρξε ποτέ πρόταση, παρά μόνο μία «πειραματική σκέψη», προφανώς συμβατή με τη μέχρι σήμερα σκληρή πολιτική του Βίκτορ Όρμπαν στην προσφυγική κρίση. 

Πρώην εργαζόμενος στο βρετανικό δίκτυο BBC και καθηγητής στο Λονδίνο, ο Σόπφλιν είναι ευρωβουλευτής από το 2004 με το συντηρητικό κόμμα Fidesz του Όρμπαν. Πρόκειται για την κυβέρνηση, η οποία ύψωσε το 2015 στα νότια σύνορά της τον περίφημο φράχτη, με τους χιλιάδες στρατιώτες να τον περιπολούν. 

Στις 2 Οκτωβρίου, επίσης, η Ουγγαρία, θα διεξαγάγει δημοψήφισμα, στο οποίο οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την πολιτική της ΕΕ περί υποχρεωτικής εγκατάστασης μεταναστών στις χώρες της Ένωσης χωρίς τη συγκατάθεση των Κοινοβουλίων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι προτάσεις ή «πειραματικές σκέψεις» του Σόπφλιν μοιάζουν σχεδόν «λογικές». 

Αναζητώντας εναγωνίως κάθε μέσο που θα διώξει μακριά τους ανεπιθύμητους μετανάστες, η ουγγρική κυβέρνηση μηχανεύτηκε έναν ακόμη τρόπο, «αποτελεσματικό» όπως αναφέρεται σε σελίδα του Facebook που υποστηρίζει τις δυνάμεις στα σύνορα: σκιάχτρα από λαχανικά. 

Αυτό το μέτρο θέλησε με τη σειρά του να σχολιάσει ο Αντριου Στρόχλαϊν, εκπρόσωπος Τύπου του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στις Βρυξέλλες. «Οι πρόσφυγες φεύγουν από τον πόλεμο και το μαρτύριο και τα ανθρώπινα κεφάλια λαχανικών σας δεν θα τους σταματήσουν», σχολίασε στο Twitter για να πάρει την αποστομωτική απάντηση του Σόπφλιν. 

«Πράγματι. Οι εικόνες των ανθρώπων θα έπρεπε να απαγορεύονται», έγραψε ο Σόπφλιν στον λογαριασμό του αναφερόμενος, σύμφωνα με την Guardian, σε απαγορευμένες πράξεις κατά το Ισλάμ. «Θα συμφωνήσετε ωστόσο ότι οι γουρουνοκεφαλές θα τους αποθαρρύνουν πιο αποτελεσματικά». 


Από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.