29.8.16

Λιμενικός κατά πρόσφυγα


GREEK COAST GUARD OFFICER BEAT REFUGEE από kwstangewr

Άνδρας του Λιμενικού φέρεται να χτυπά και να βρίζει έναν πρόσφυγα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη έπειτα από διάσωση προσφύγων από σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Το βίντεο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με το Αρχηγείο του Λ.Σ. να προχωρά με τη σειρά του, σε άμεσες και συνεχείς ανακοινώσεις και ενέργειες: 

Αναφορικά με οπτικοακουστικό υλικό που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, σύμφωνα με το οποίο στέλεχος του Λ.Σ.-Ελ.Ακτ. φαίνεται να χειροδικεί και να υβρίζει αλλοδαπό, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνεται ότι το υπόψιν υλικό εξετάζεται, το περιστατικό ερευνάται και τα όποια αποτελέσματα και ενέργειες προκύψουν, θα ανακοινωθούν άμεσα με νεότερο δελτίο Τύπου. 
Αναφορικά με το οπτικοακουστικό υλικό που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του διαδικτύου γίνεται γνωστό ότι ενημερώθηκαν αρμοδίως ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και οι οποίοι έδωσαν ήδη σχετικές εντολές για πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση του υπόψη περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.