24.8.16

Γαλλία: Ένοπλοι αστυνομικοί υποχρεώνουν γυναίκα Μουσουλμάνα να βγάλει το μπουρκίνι της...

Ένοπλοι αστυνομικοί υποχρέωσαν με απειλές (!!) γυναίκα Μουσουλμανικής θρησκείας να βγάλει το μπουρκίνι της (μαγιό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου σώματος) στην παραλία Promenade des Anglais της Γαλλικής Νίκαιας την Τρίτη 23/8.
Παράλληλα της επιδόθηκε και πρόστιμο γιατί "η ενδυμασία της δεν σεβόταν τις ηθικές αξίες ενός κοσμικού κράτους όπως η Γαλλία"...!!
Η 34χρονη γυναίκα σοκαρισμένη δήλωσε: "Σήμερα μου απαγόρευσαν να κάθομαι στην παραλία. Αύριο που, στο δρόμο; Και μεθαύριο; Θα μας απαγορεύσουν την ελεύθερη έκφραση/άσκηση της θρησκείας μας;;;". 
Η Νίκαια είναι η 15η Γαλλική πόλη που απαγορεύει το μπουρκίνι στις παραλίες της. Την προηγούμενη βδομάδα στις Κάννες 3 γυναίκες Μουσουλμανικής θρησκείας πλήρωσαν πρόστιμο 50 ευρώ γιατί φορούσαν κολάν, τουνίκ και μαντήλα στα μαλλιά (δηλ. επειδή πήγαν να κολυμπήσουν με τα ρούχα τους αφού απαγορεύτηκε το μπουρκίνι)!!
Το μπουρκίνι είχε σχεδιαστεί το 2004 από την Αυστραλο-Λιβανέζα σχεδιάστρια μόδας Aheda Zanetti. Όταν το σχεδίασε είχε στο μυαλό της να βοηθήσει τις γυναίκες Μουσουλμανικής θρησκείας να κερδίσουν την "ελευθερία" να χαίρονται την θάλασσα ντυμένες με αυτό. Αυτή την "ανάσα ελευθερίας" σήμερα τους την αφαιρούν, όχι οι Ταλιμπάν, αλλά η Γαλλική κυβέρνηση...

Υ.σ.: μετά την απαγόρευση του μπουρκίνι, οι πωλήσεις του ανέβηκαν 200%, καθώς Γαλλίδες ακτιβίστριες και φεμινίστριες το αγοράζουν ως διαμαρτυρία. Ευφάνταστο...

Με στοιχεία από το www.telesurtv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.