29.8.16

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Νοταρά 26, σήμερα 6μμ, Προπύλαια

Ακολουθεί το κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά για την σημερινή πορεία αλληλεγγύης στην Νοταρά 26 που δέχθηκε εμπρηστική φασιστική επίθεση. 

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου αργά τη νύχτα, η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών/ριων Νοταρά 26 δέχθηκε εμπρηστική-βομβιστική επίθεση. Η οργανωμένη αυτή επίθεση αποτελεί μια ξεκάθαρη ρατσιστική εγκληματική ενέργεια, που δεν είχε απλά και μόνο σκοπό να προκαλέσει υλικές ζημίες στον χώρο, αλλά θα μπορούσε να κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Διότι μιλάμε για έναν χώρο που φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων και γιατί ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε, την νύχτα μέσα στον Αύγουστο, θυμίζει πρακτικές του υποκόσμου και αποδεικνύει ότι ο σχεδιασμός των εγκληματιών ήταν να επιβάλουν τον τρόμο στους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους αλλά και να πιάσουν το αντιρατσιστικό κίνημα στον “ύπνο”.

Η επίθεση τους έπεσε για ακόμη μια φορά στο κενό! Διότι συνάντησαν τα άμεσα αντανακλαστικά των μεταναστών/ριων και των αλληλέγγυων που υπερασπίστηκαν τον χώρο τους και με την συνδρομή της πυροσβεστικής περιόρισαν την φωτιά. Αν και το δελτίο τύπου του πυροσβεστικού σώματος που ακολούθησε χαρακτήρισε απαξιωτικά και μειονεκτικά την κατάληψη ως αποθήκη και όχι ως χώρο που διαμένουν άνθρωποι.

Αυτή η επίθεση διεξήχθη μέσα στο επιβαλλόμενο αντιπροσφυγικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, όπως είναι οι πρόσφατες εκκενώσεις των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη και με την ευθεία στοχοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης, δημιουργώντας συνθήκες τέτοιες όπου οι φασίστες νιώθουν ότι μπορούν να ξανά σηκώσουν κεφάλι. Και πράγματι τέτοιες ενέργειες σε συνδυασμό με την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Χρυσής Αυγής, που επιδιώκει να υποδυθεί την μόνη συνεπή αντιμνημονιακή δύναμη αξιοποιώντας την πολιτική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να σημαίνουν για το κίνημα αλληλεγγύης, το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες την άμεση αντιμετώπιση, σύγκρουση και εξάλειψη αυτών των φαινομένων.

Σε πείσμα αυτών των πρακτικών δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το κίνημα αλληλεγγύης δεν τρομοκρατείται από τα γκαζάκια, όπως δεν το έκανε όταν τα ΜΑΤ εκκένωσαν τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να πολλαπλασιάζουμε τα εγχειρήματά μας, προτάσσοντας την ισότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ ντόπιων και προσφύγων ως αναγκαία συνθήκη για να δώσουμε ένα τέλος, στις αντιπροσφυγικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο, που αποδέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στον φασισμό, την βαρβαρότητα του πολέμου και της φτώχειας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.