15.7.16

Σοκ και Δέος στη Γαλλία: Οι λαοί ανάμεσα στους Ιμπεριαλιστές και τους μανιακούς του ISIS

Ο γαλλικός λαός πληρώνει ξανά ένα βαρύ φόρο αίματος. Ένας «τρελαμένος» Ισλαμιστής οδηγεί ένα φορτηγό μέσα στο πλήθος και πυροβολεί αδιάκριτα αφήνοντας πίσω 84, μέχρι αυτή τη στιγμή, νεκρούς και τραυματίζοντας πάνω από 100 άλλους, πολλοί από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι ηγεμόνες του πλανήτη ξανά εκφράζουν το σοκ τους, τη θλίψη τους, την οργή τους, την αποφασιστικότητά τους να πατάξουν την τρομοκρατία κλπ.  
Είναι το ίδιο εξοργιστικό θέατρο που βλέπουμε κάθε μερικούς μήνες τον τελευταίο καιρό. Είναι αυτό που είδαμε τον προηγούμενη Μάρτη στις Βρυξέλες, είναι το ίδιο που είχαμε δει το Νοέμβρη του 2015 στο Παρίσι κοκ. 
Όπως είχαμε γράψει, όμως, σε σχόλιο του «Ξ» μετά την επίθεση στις Βρυξέλες, «Η τρομοκρατική αυτή επίθεση μας δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο και εμφατικό τρόπο ότι τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο στην Ευρώπη και τον κόσμο».nikaia2_289048234
Η νέα επίθεση γίνεται ενώ στη Γαλλία ισχύει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» με το στρατό να είναι στους δρόμους! Ο Ολάντ αποφάσισε μαζί με τους κορυφαίους υπουργούς του να παρατείνουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα έληγε στις 26 Ιούλη, για άλλο ένα τρίμηνο τουλάχιστο. Τελικά όμως το μοναδικό θύμα της «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» είναι τα δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων – γιατί την τρομοκρατία είναι ξεκάθαρο πως αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να την εξαλείψουν. Όπως είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολάντ χρησιμοποιεί αυτή την κατάσταση για να κτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων περνώντας  το νόμο για τις εργασιακές σχέσεις με διαδικασίες που καταστρατηγούν ακόμα και την «ιερή αγελάδα» του συστήματος, το κοινοβούλιο.
Αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν οι ηγεμόνες του πλανήτη, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, είναι ότι πίσω από τη δολοφονική μανία των παρανοϊκών του ISIS δεν βρίσκεται τίποτε άλλο από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές τους στη Μέση Ανατολή, τον Αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Αντίθετα η μόνη πολιτική που μπορούν να εφαρμόσουν είναι η ένταση των πολεμικών συγκρούσεων στο όνομα της εξάλειψης του ΙΣΙΣ. Όμως το τέρας που έχουν δημιουργήσει δεν πρόκειται καθόλου εύκολα να αποχωρήσει από την ιστορική σκηνή. Ο καπιταλισμός είναι αδύνατο να εξαλείψει την τρομοκρατία, γιατί γεννά τη βαρβαρότητα και τη φρίκη.

Από www.xekinima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.