15.7.16

H Εισαγγελία Λέσβου διενεργεί προανακριτική εξέταση για την αστυνομική βία ενάντια σε 12 ανήλικους πρόσφυγες στη Μόρια

Μπορεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να βιάστηκε να διαψεύσει την καταγγελία των Γιατρών του Κόσμου για περιστατικό αστυνομικής βίας και βασανιστηρίων σε βάρος 12 ασυνόδευτων ανήλικων στη Μόρια της Λέσβου στις 24 Ιουνίου, βασιζόμενο σε όσα ισχυρίστηκαν η αστυνομία και το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ωστόσο φαίνεται πως δεν μένει εκεί το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η Εισαγγελία Λέσβου διενεργεί προανακριτική εξέταση με βάση την αναφορά της οργάνωσης, ενώ προανακριτική έρευνα διεξάγει και η αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, όπως είχε γίνει γνωστό μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας.
Οπως σημείωναν οι Γιατροί του Κόσμου στην έγγραφη αναφορά τους στην πολιτική ηγεσία, οι 12 ανήλικοι που είχαν μεταφερθεί στα κρατητήρια του Α.Τ. Μυτιλήνης στις 3 τα ξημερώματα, έπειτα από ένταση που ξέσπασε μεταξύ της Α και Β πτέρυγας του κέντρου και η οποία αναζωπυρώθηκε από την εκτός εαυτού παρέμβαση αστυνομικού, βρίσκονταν το απόγευμα της επομένης, όταν επέστρεψαν στο κέντρο, σε κατάσταση σοκ και σωματικής κατάπτωσης, κάποιοι είχαν εκδορές και οιδήματα στα χέρια ή σε άλλα σημεία του σώματος και ένας παρουσίασε ρινορραγία.
Ανέφεραν ότι πέρασαν το βράδυ αναγκασμένοι να κάθονται σε στάση «καρέκλας», χωρίς τα γόνατά τους να ακουμπούν στο έδαφος, και πως αν κάποιος ξέφευγε από τη στάση αυτή, τον επανέφεραν οι αστυνομικοί με χτυπήματα με μπουκάλια νερού.
Η οργάνωση καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο αρνήθηκε να καλέσει ιατροδικαστή και επίσης παραθέτει μαρτυρίες εργαζομένων και του εκπροσώπου της Υπατης Αρμοστείας πως η αστυνομία βρισκόταν συνεχώς στον χώρο των Επειγόντων και παρεμπόδιζε την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης.

Από www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.