4.7.16

Διεργασίες και στην Βρετανική Ακροδεξιά μετά το Brexit- Παραίτηση του Ν.Φάρατζ από πρόεδρος του UKIP

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος Ανεξαρτησίας ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ.
Ο Βρετανός ακροδεξιός πολιτικός ήταν κεντρική φιγούρα της καμπάνιας υπέρ του Brexit και τώρα δηλώνει ότι «έκανα τη δουλειά» μου ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται.
«Στόχος μου ήταν να βγάλω το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά το δημοψήφισμα ολοκλήρωσα το καθήκον μου» δήλωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνει ευρωβουλευτής για να επιβλέψει τη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.
Σημείωσε, ακόμη, ότι το κόμμα του βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν θα πάρει πίσω την παραίτησή του, όπως έκανε στο παρελθόν.
«Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για το δηψήφισμα είπα ότι θέλω την πατρίδα μου πίσω. Τώρα θέλω τη ζωή μου πίσω» δήλωσε ο ακροδεξιός πολιτικός και ανέφερε ότι ο νέος ηγέτης του κόμματος θα έχει αναλάβει τα καθήκοντά του μέχρι το φθινόπωρο.
Υπογράμμισε ότι δεν σκέφτεται να ιδρύσει νέο κόμμα, αν και εκτίμησε ότι λόγω των εξελίξεων στη Βρετανία θα αναδειχθούν νέοι σχηματισμοί. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εάν η βρετανική κυβέρνηση δεν επικυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα έρθουν ακόμη... καλύτερες ημέρες για το UKIP.
Πρότεινε, ακόμη, σε περίπτωση εκλογών να μην υπάρχει αντιπαράθεση του κόμματός του με βουλευτές που ήταν υπέρ του Brexit.
Απάντησε, ακόμη, στην κριτική πως δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στη νίκη του Brexit δηλώνοντας «Αυτό το κάνουν οι πολιτικοί καριέρας. Δεν θα υπήρχε δημοψήφισμα χωρίς το UKIP».
Aπό www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.