22.7.16

Αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για επίθεση Χρυσής Αυγής στο στέκι «Αντίπνοια» (Πετράλωνα)

Αμετάκλητη είναι πλέον η καταδικαστική απόφαση για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης της Χρυσής Αυγής στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30/6/2008 και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί καταγράφει ρητά τον οργανωμένο εγκληματικό τρόπο δράσης της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Βασίλειος Σιατούνης, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα το 2010 με τον Μιχαλολιάκο, και ο Αθανάσιος Στράτος καταδικάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, σε δεύτερο βαθμό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών με πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Σήμερα όμως διαθέτουμε πλέον και το σκεπτικό της απόφασης για μια επίθεση που συγκαταλέγεται βέβαια ανάμεσα στις σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν συσχετιστεί με τη μεγάλη δικογραφία της δίκης της Χρυσής Αυγής, ενώ οι δύο καταδικασμένοι για την επίθεση χρυσαυγίτες είναι τώρα κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Στην απόφαση λοιπόν του Α΄ Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών αποτυπώνεται καθαρά ότι οι Σιατούνης και Στράτος συναντήθηκαν με άλλους μοτοσικλετιστές, των οποίων η ταυτότητα δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί εξαιτίας του ότι είχαν καλυμμένες ή είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, και (σ.σ. αφού συγκρότησαν το μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου) εισέβαλαν στον χώρο της «Αντίπνοιας», όπου πραγματοποιούνταν μάθημα ισπανικών, με στόχο την πρόκληση επεισοδίων.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, οι δράστες εισήλθαν, χαιρέτησαν ναζιστικά και δήλωσαν στα παριστάμενα άτομα «έχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής... θα σας γαμήσουμε», ενώ άρχισαν να σπάνε τα τζάμια και να προκαλούν φθορές στον χώρο.
Τότε ο Σιατούνης με ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και ένα τσεκούρι επιτέθηκε κατά του R.S. και έπληξε το θύμα του με σκοπό την αφαίρεση της ζωής του, στοχεύοντας στον θώρακά του, όμως εκείνος σήκωσε τον μηρό του σε αμυντική στάση με αποτέλεσμα να πληγεί τελικά εκεί.
Μάλιστα ο Σιατούνης επιχείρησε εκ νέου να τον πλήξει στο στήθος, αλλά ακούστηκε το παράγγελμα τρίτου προσώπου που έλεγε «ο χρόνος τελείωσε», με συνέπεια να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και να τραπεί σε φυγή.
Την ίδια ώρα ο Στράτος επιτέθηκε με πτυσσόμενο μαχαίρι κατά του Γ.Μ., στον οποίο επέφερε τραύμα στο ύψος του γονάτου και στη μηριαία αρτηρία, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί ακατάπαυστα, να υποστεί αιμορραγικό σοκ και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενος 20 μέρες.
Σύμφωνα με την απόφαση, η ανθρωποκτόνος πρόθεση του Στράτου και πάλι δεν ολοκληρώθηκε για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής του και συγκεκριμένα γιατί όλοι έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από τον τόπο του εγκλήματος, αφού παρήλθε ο προμελετημένος χρόνος για την εισβολή στον χώρο των θυμάτων.
Στην απόφαση τονίζεται ότι επρόκειτο για «οργανωμένη επίθεση από πολλά άτομα, με όπλα, στον χώρο των παθόντων, χωρίς πρόκληση από τους τελευταίους» και σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν «το εγκληματικό σχέδιο της θανάτωσης», καθώς και ότι εκείνη την περίοδο «η Χρυσή Αυγή είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις της σε πολιτικά στέκια μεταναστών, στη βίλα Αμαλία κ.λπ.».
Από www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.