11.7.16

Σήμερα δικάζεται ξανά ο Στρατής Μπαλάσκας γιατί είχε είπε «νεοναζί» τον… εθνικοσοσιαλιστή

Σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Αιγαίου ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας, απλώς και μόνο διότι απέδωσε τον πολιτικό χαρακτηρισμό του «νεοναζί» και του «Γυμνασιάρχη της Χρυσής Αυγής»
σε διευθυντή Γυμνασίου στη Μυτιλήνη, ο οποίος από μόνος του αυτοπροσδιορίζεται «εθνικοσοσιαλιστής» και προτρέπει σε «ουσιαστική σχέση» με τη Χρυσή Αυγή.
Κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 2013, ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστότοπο άρθρο με τίτλο: «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973».
Με δεδομένη λοιπόν την ιδιότητα του κ. Μακρυπούλια ως γυμνασιάρχη ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας είχε τότε ασκήσει κριτική στο συγκεκριμένο άρθρο, αποδίδοντας στον διευθυντή τον πολιτικό χαρακτηρισμό του «νεοναζί» και του «Γυμνασιάρχη της Χρυσής Αυγής» και γράφοντας γι’ αυτόν ότι επανέρχεται με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ο κ. Μακρυπούλιας όμως προχώρησε σε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου με τον ισχυρισμό ότι συκοφαντήθηκε και εξυβρίστηκε από τις φράσεις αυτές.
Και κάπως έτσι ο Στρ. Μπαλάσκας βρέθηκε να συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου και έπειτα να οδηγείται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης. Το δικαστήριο έκρινε τότε ότι ο δημοσιογράφος δεν διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου. Τον καταδίκασε όμως για «απλή εξύβριση», εξ ου και τώρα η υπόθεση εκδικάζεται στο Εφετείο.
Το θέμα είναι ότι ο διευθυντής του Γυμνασίου έχει από μόνος του ομολογήσει τη ναζιστική του ιδεολογία, καθώς επίσης και τα αισθήματά του για τη Χρυσή Αυγή.
Σε κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα, με τίτλο «Τι πρέπει να κάνουμε; (Προς την τελική επικράτηση του Εθνους και της Φυλής)», γράφει ανάμεσα σε άλλα ότι «είναι τιμή το να αποκαλούμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, είναι Πίστη ότι κατέχουμε την οδό προς ένα αύριο σε ένα κόσμο που τόσο προσεκτικά ετοιμάσθηκε από τους προπάτορες και ρίχθηκε στη λήθη από τους πρόσκαιρους εξουσιαστές αυτού του κόσμου.
Ο δρόμος προς τα δικά μας Ηλύσια Πεδία περνάει μέσα από την καταστροφή αυτού του υλικού κόσμου, ο οποίος στηρίζεται στο μερικό και στη λήθη». Και βέβαια σε άλλο σημείο γράφει ότι «είναι άκρως σημαντική η επαφή μας και η ουσιαστική σχέση μας με εθνικιστικές οργανώσεις και συνδέσμους (βλ. Χρυσή Αυγή), οι οποίες ως κιβωτός διατηρούν τον γνήσιο εθνικιστικό Λόγο και Πράξη».
«Η πάλη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της ιστορίας και της μνήμης μπορεί και πρέπει να είναι διαρκής» είχε τονίσει ο Στρ. Μπαλάσκας κατά την πρώτη δίκη.
Από www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.