16.7.16

Ο δολοφόνος του Π.Φύσσα όρκιζε τους νεοσύλλεκτους της Χρυσής Αυγής

Η «Εφ.Συν.» έχει αποδείξει ότι ο Ρουπακιάς όχι μόνο δεν ήταν «περαστικός από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής», όπως προσπάθησε να τον παρουσιάσει ο Αρχηγός του Ν. Μιχαλολιάκος μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά ήταν σημαίνον στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια.
Σήμερα φέρνουμε στο φως ένα βίντεο που τον τοποθετεί και επισήμως στον στενό ηγετικό πυρήνα της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.
Το βίντεο αυτό καταγράφει καρέ καρέ το τελετουργικό της ορκωμοσίας δόκιμων μελών στο πλαίσιο της χρυσαυγίτικης κατασκήνωσης στην περιοχή του ποταμού Νέδα, στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2013, και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται βέβαια για ένα «νόμιμο πολιτικό κόμμα», όπως η Χρυσή Αυγή θέλει να εμφανίζεται, αλλά για μια κλειστή ναζιστική οργάνωση με ιεραρχική δομή και αυστηρή πειθαρχία, στην οποία τα μέλη της εντάσσονται μέσα από ειδικές τελετές κατά τις οποίες ορκίζονται πίστη στον Αρχηγό και στις εντολές του μέχρι να πεθάνουν.
Αυτή είναι η δεύτερη τελετή ορκωμοσίας δόκιμων μελών που βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά την αντίστοιχη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της οργάνωσης στις 23-7-2011 ενώπιον του Ν. Μιχαλολιάκου, του Γ. Γερμενή και του Γ. Μισιάκα (ή «Μάστορα»).
Εδώ τα επίδοξα μέλη της Χρυσής Αυγής ορκίζονται μπροστά στα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της Νίκαιας, και συγκεκριμένα στον πυρηνάρχη Γεώργιο Πατέλη, τον υπεύθυνο πολιτικής δράσης Ιωάννη Καζαντζόγλου, τον υπεύθυνο ιδεολογικού και εκπαίδευσης Γεώργιο Τσακανίκα και τον αναπληρωτή οικονομικό υπεύθυνο, που δεν είναι άλλος βέβαια από τον Γεώργιο Ρουπακιά. Αυτοί οι τέσσερις, λοιπόν, ορκίζουν τους νέους χρυσαυγίτες μέσα στη νύχτα, στην ύπαιθρο, υπό το φως αναμμένων πυρσών και μιας φωτιάς στη μέση, κατ’ απομίμηση μυστικιστικών τελετών, ενώ όλοι φορούν την ενδυμασία των ταγμάτων εφόδου.
«Κάποιος που ορκίζεται ακολουθείται από τον όρκο του στον θάνατο. Κάποιος ο οποίος δίνει έναν όρκο και για τον οποιονδήποτε λόγο δεν τον τηρεί, είτε από δόλο είτε από εξωγενείς παράγοντες, κρίνεται επίορκος», λέει ο Τσακανίκας διαβάζοντας από κείμενο και προειδοποιεί τους νέους χρυσαυγίτες για την τιμωρία που θα τους βρει αν παραβούν τον όρκο που ετοιμάζονται να δώσουν:
«Οσο πιο μεγάλη είναι η καταπάτηση του όρκου τόσο πιο αυστηρή θα είναι και η αντιμετώπιση του επίορκου. Για ένα κίνημα ή ομάδα με αυξημένο το αίσθημα της τιμής, του καθήκοντος και της αφοσίωσης, η καταπάτηση του όρκου αποτελεί ζήτημα χειρίστου είδους ατόμου, το οποίο οι υπόλοιποι ορκισμένοι, από οργή και μόνο, θα είναι υποχρεωμένοι να τον καταδιώξουν και με σιδερένια πυγμή να του καταδείξουν το λάθος του».

Ως τον θάνατο

Και βέβαια κεντρική θέση στον όρκο αυτόν έχει η δήλωση πίστης στον Αρχηγό. Οπως λέει ο Τσακανίκας, «εμείς οι χρυσαυγίτες είμαστε οι τελευταίοι πιστοί μιας ιδέας την οποία θα προασπίσουμε μέχρι την τελική νίκη, τον θάνατο. Οπως και να ‘χει θα είμαστε στις επάλξεις, στα δύσκολα και στα εύκολα, έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τις εντολές του Αρχηγού».
Γιατί η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με βάση το χιτλερικό Führerprinzip, την «Αρχή του Αρχηγού», από τον οποίο εκπορεύονται, μέσω της κάθετης ιεραρχικής δομής, οι εντολές και κάθε στέλεχος της οργάνωσης υποχρεούται να τις ακολουθεί με απόλυτη πειθαρχία. Αλλωστε ο Πατέλης έχει δηλώσει ότι «πειθαρχία είναι να σέβεσαι τις εντολές του Αρχηγού», τις οποίες όποιος δεν υπακούει θεωρείται προδότης.
«Και τελικά μία ημέρα των ημερών», συνεχίζει ο Τσακανίκας, «θα παρακολουθούμε με δέος μια Αυγή να ανατέλλει, μία νέα Αυγή, η Χρυσή Αυγή του ελληνισμού!» και φωνάζει «Ζήτω ο Αρχηγός! (σ.σ. το χιτλερικό Heil mein Führer!), Ζήτω η Χρυσή Αυγή!, Ζήτω ο θάνατος!», ενώ «Ζήτω!» φωνάζουν σε κάθε του φράση και τα νέα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία από την πλευρά τους έχουν φροντίσει να δηλώσουν με περηφάνια τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης, λέγοντας ότι «αυτή η ιδεολογία υπάρχει στους αιώνες ως το μέσο για την αποκατάσταση του εκάστοτε εθνικού κράτους. Εθνικοσοσιαλισμός ή εθνικοκοινωνισμός».

Ο όρκος

«Οπλισέ μας με ατσάλινη θέληση και ανδρεία ώστε να κοιτάξουμε τον προαιώνιο εχθρό στα μάτια και να τον συνθλίψουμε χωρίς κανένα έλεος», λέει στο τέλος ο Τσακανίκας και απαγγέλλει τα λόγια του όρκου, ζητώντας από τους δόκιμους να τα επαναλαμβάνουν, πράγμα που κάνουν με το χέρι ψηλά:
«Ορκίζομαι/ ότι δεν θα θέσω σε υψηλότερη μοίρα τη ζωή από την ελευθερία/ Ούτε τον Αρχηγό θα εγκαταλείψω/ Ούτε ζωντανό ούτε νεκρό/ Αλλά από τους συναγωνιστές που έπεσαν κατά τη μάχη/ Ολους θα δοξάσω/ Και όταν ο αγώνας τελειώσει/ Θα τιμήσω σαν αδερφό/ Κάθε συναγωνιστή/ Εκείνοι όμως που προτίμησαν να προδώσουν/ όλους αδίστακτα θα τιμωρήσω/ Την ιερή φλόγα της φυλής μου/ Ορκίζομαι να προστατεύω/ Ωστε να τους φωτίζει/ Και να τους καθοδηγεί/ στο χάος των αιώνων».
Κι έπειτα ένας ένας οι νέοι χρυσαυγίτες χαιρετούν ναζιστικά τα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της Νίκαιας, τα οποία και ανταποδίδουν τον ναζιστικό χαιρετισμό και όλοι μαζί τραγουδούν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Με εντολή Λαγού

Φυσικά, η κατασκήνωση στη Νέδα, όπου εντάσσεται η ορκωμοσία, και στην οποία περιλαμβάνονται στρατιωτικά γυμνάσια και εξάσκηση στη χρήση όπλων, οργανώθηκε από τον Πατέλη ύστερα από εντολή του ιεραρχικά ανωτέρου του, περιφερειάρχη Πειραιά της οργάνωσης, του Ι. Λαγού.
Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του από την Τ.Ο. Νίκαιας (26-7-2013) ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα Κ. Κορκοβίλης, το οποίο λέει: «Στις 10 Αυγούστου έχουμε εθνικιστική κατασκήνωση στον ποταμό της Νέδας με εντολή Λαγού». Αντίστοιχη ανακοίνωση βρέθηκε και σε υπολογιστή που κατασχέθηκε από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Ενα μήνα μετά, τον Σεπτέμβριο του 2013, το συγκεκριμένο τάγμα εφόδου, αυτό της Νίκαιας, θα δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα.
Από www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.