6.7.16

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Διάσπαση του ακροδεξιού AfD

Δεκατρείς τοπικοί βουλευτές του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποχώρησαν εξαιτίας των αντισημιτικών απόψεων που εξέφρασε συνάδελφός τους, σε μια δυνητική διάσπαση στο δεξιό πολιτικό σχήμα, που καταγράφει άνοδο της δημοτικότητάς του.

Η AfD βλέπει τα ποσοστά της να αυξάνονται στη Γερμανία, εν μέρει εξαιτίας της κρίσης των μεταναστών στην Ευρώπη και του γεγονότος ότι πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες έφτασαν στη χώρα την περασμένη χρονιά. Το κόμμα αυτό καταλαμβάνει πλέον έδρες στα οκτώ από τα δεκαέξι Κοινοβούλια των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.
Ομως ο Βόλφγκανγκ Γκίντεον, πρώην γιατρός που εξελέγη βουλευτής με την AfD στο κρατίδιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης, προκάλεσε αγανάκτηση όταν είπε ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι μια θεμιτή άποψη. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος συνιστά ποινικό αδίκημα στη Γερμανία.
Ο Γεργκ Μόιτεν, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της AfD στην τοπική Βουλή της Βάδης-Βιρτεμβέργης και συμπρόεδρος του κόμματος σε εθνικό επίπεδο, ηγήθηκε της διάσπασης.
Ο Μόιτεν και άλλοι 12 κοινοβουλευτικοί του κόμματος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Κ.Ο., η οποία ώς τώρα αριθμούσε 23 μέλη. «Ο αντισημιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην AfD», ανέφερε ο Μόιτεν.
Από www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.