14.7.16

Το ντοκιμαντέρ Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση στο 23ο κάμπινγκ YRE-AntinaziZone στη Νάξο

Το ντοκιμαντέρ Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση (Golden Dawn: A Personal Affair) στο 23ο κάμπινγκ YRE-AntinaziZone στη Νάξο


Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση

Στο μυαλό του νεοναζί της διπλανής πόρτας


Μια ταινία της Angélique Kourounis
Ντοκυμανταίρ, 90′
Μια παραγωγή του OmniaTV σε συμπαραγωγή με Arte | Yemaya ProductionsYemaya Productions

Σύνοψη:

Ο σύντροφός μου είναι Εβραίος, ο ένας γιός μου γκέι, ο άλλος αναρχικός κι εγώ αριστερή φεμινίστρια, κόρη μεταναστών. Αν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα το μόνο μας πρόβλημα θα είναι σε ποιό βαγόνι θα μας βάλουν.
Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κομματος «Χρυσή Αυγή».
Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμανταίρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.
Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας.

1 σχόλιο:

  1. Εντάξει παιδιά, τέτοια να γράφετε και να δείχνετε, για να στέλνετε και περισσότερος ψηφοφόρους στη Χρυση Αυγή. Νομίζετε ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο ή είστε κρυπτοχρυσαυγίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή