15.6.16

Eνάντια σε ομοφοβία και ισλαμοφοβία, 16/6, 7μμ, Μνημείο Λαμπράκη, Θεσ/νίκη

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία για ένα Αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride καλεί σε συγκέντρωση για τα γεγονότα στο Ορλάντο.
Πέμπτη 16 Ιουνίου, 7:00 μμ, Μνημείο Λαμπράκη, γωνία Ερμού και Βενιζέλου
Η δολοφονική και πολύνεκρη επίθεση στο κλαμπ Pulse του Ορλάντο αποτελεί μια κορύφωση των εγκλημάτων μίσους ενάντια στην κοινότητά μας. 
Όσο αγωνιζόμαστε για το ίδιο το δικαίωμα της ύπαρξής μας, η ετεροκανονική καταστολή αυξάνεται με βίαιο τρόπο, επιχειρώντας να αποδείξει πως δεν μας επιτρέπεται να υπάρχουμε με τους δικούς μας όρους, δεν μας επιτρέπεται να σηκώνουμε το κεφάλι και να υψώνουμε τις φωνές μας.
Η αύξηση ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων δεν αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό». Οι 10 καταγραμμένοι φόνοι μίσους τρανς ατόμων στις ΗΠΑ, δεν αποτελούν «μεμονωμένο περιστατικό». Το ότι η επίθεση αυτή έγινε τον μήνα της «υπερηφάνειάς» μας δεν είναι κάτι τυχαίο, ούτε και ο χειρισμός των φυλετικών προεκτάσεων αυτής της βίας από τα mediaΗ βραδιά της επίθεσης στο Pulse ήταν latin βραδιά, και τα περισσότερα θύματα ήταν λατινοι. Αυτό το στοιχείο αποσιωπήθηκε, ενώ η καταγωγή και το θρήσκευμα του δράστη τονιζόταν με έμφαση.

Ο 
Omar Mateen όμως ήταν Αμερικανός πολίτης και παρά την καταγωγή του και το συσχετισμό του με το ISIS, όπου διαρκώς επισημαίνεται και διογκώνεται από τα media, ο Mateen ήταν θρέμμα μιας κουλτούρας αμιγώς φοβικής στη σεξουαλική, έμφυλη και φυλετική ετερότητα. 
Μιας κουλτούρας που προωθεί τη βίαιη αρρενωπότητα ενάντια σε όσα δεν υποτάσσονται σε αυτή.
Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός που στη παρούσα κατάσταση έδειχνε να υποστηρίζει ο Mateen-άσχετα αν στη πραγματικότητα ήταν μη ενεργός μουσουλμάνος- είναι η αφορμή και όχι το αίτιο για αυτή την επίθεση. Ας μην αφήσουμε αυτή την αφορμή να γίνει ευκαιρία, για να ξεπλύνει η Δύση την ισλαμοφοβία της με το αίμα της κοινότητάς μας και να συγκαλύψει την ομοφοβία/τρανσφοβία/αμφιφοβία της.

Δείτε το event στο fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.