28.6.16

Το ανθρωπάριο Θάνος Τζήμερος προκαλεί! ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ! ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ!



Το ποταπό ανθρωπάριο με το όνομα Θάνος Τζήμερος, με ανάρτηση του στο Facebook, "σκυλεύει" το νεκρό Παύλο Φύσσα και βάλει κατά της μάνας του, της κυρίας Μάγδας Φύσσα. Αφού ξεκινά με στίχους του Παύλου καταλήγει στο εξής σχόλιο: «Ο Φύσσας ήταν ένας φασίστας, ίδιος κι απαράλλαχτος με τους δολοφόνους του. Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτοί κρατούσαν το μαχαίρι»... Ενώ για την μάνα του έγραψε: «Βλέποντας τη μάνα του Φύσσα καταλαβαίνεις πώς έγινε έτσι ο φασισταράς, που επειδή τον μαχαίρωσε ένας άλλος φασισταράς πάνε να τον μεταμορφώσουν σε περιστέρι της ειρήνης»!
Σε αυτό το ξεπεσμένο τίποτα που μάλλον τώρα ψάχνει νέα πολιτική καριέρα ως πλυντήριο του φασισμού και των ψυχρών δολοφόνων, δεν χρωστάμε παρά μόνο περιφρόνηση.
Περιφρόνηση όμως χρωστάμε και στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Ιωάννα Μάνδρου, που κριτικάρει την Μάγδα Φύσσα ως γυναίκα που "προκαλεί"!!

Στον Παύλο Φύσσα και στη μάνα του χρωστάμε μόνο τιμή και δικαίωση!

Παραθέτουμε κείμενο που βρήκαμε στο ΑΝΤΙ-ΥΛΗ γραμμένο με αφορμή το παραπάνω περιστατικό.

Στα ελληνικά δεν υπάρχει λέξη για όσους χάνουν το παιδί τους. Αν χάσεις τη μάνα σου είσαι ορφανός, αν χάσεις τον σύντροφό σου είσαι χήρα, αν σκοτωθεί το παιδί σου η ύβρις των άγραφων νόμων δεν επιτρέπει να σχηματιστεί όνομα για κάτι που διακόπτει τη φυσική αλληλουχία της ζωής.
Ο Ernesto Sabato έγραψε βιβλία πολλά και λέξεις και δάφνες. Ένα απόγευμα καθώς σκάλιζε, βρήκε θαμμένο στον κήπο το κουβαδάκι που χε κρύψει εκεί το νεκρό πια παιδί του. Αργότερα μαρτύρησε πως θα θυσίαζε όλο το έργο της ζωής του για να μπορούσε μονάχα για 5 λεπτά να καθίσει ξανά με το παιδί του και να το δει μεγαλωμένο.
Σε πολλούς πολεμοχαρείς πολιτισμούς του παρελθόντος, ακόμα κι εκεί που η σφαγή ή η θυσία ή ο πόλεμος ήταν καθημερινή ενασχόληση , η μητέρα ενός νεκρού ήταν πρόσωπο που έχαιρε έστω άτυπα συμπόνιας. Πολλές τέτοιες απεικονίσεις βρίσκουμε σε διασωθέντα κείμενα, στη λογοτεχνία, στα έμμετρα προφορικά έπη.
Κάποτε σε ένα διάλειμμα μιας δίκης βρέθηκα δίπλα στη Μάγδα Φύσσα. Ζαλιζόταν, μα εξακολουθούσε να μυρίζει κεραυνό. Με ίδιο το βλέμμα της τίγρης που με νύχια και δόντια προστατεύει το μωρό της ανάμεσα σε δέκα αναμμένες κάνες. Οι τίγρεις προστατεύουν το μωρό τους ακόμα και νεκρό. Αιώνια.
Καταιγίδα και κεραυνό μυρίζουν πάντα οι γυναίκες που αγωνίζονται ενάντια στο θάνατο. Και θάνατος είναι ό,τι εκπίπτει ζωής, θάνατος είναι ό,τι αφαιρεί απ'τον κόσμο την ύπαρξη, όπως ο φασισμός.
Έτσι λοιπόν αγαπητή κυρία δημοσιογράφε του Σκάι. Συγχωρέστε την ασθενή μου μνήμη που αγνοεί το όνομά σας. Συμβαίνουν κι αυτά στις ζωντανές εκπομπές. Έτσι λοιπόν καμία εντύπωση δε μου προκαλεί που κατατίθεστε ενάντια στην καταιγίδα, δεν εντυπωσιάζομαι από το γεγονός πως διατυπώνετε τη φράση "προκάλεσε" για μια γυναίκα που αγωνίζεται. Είναι ένα παιχνίδι που έτσι παίζεται από πάντα, σχεδόν για όλες τις γυναίκες που σηκώνουν ανάστημα, είναι η συνέχεια μιας αρχής που ξεκίνησαν πολλοί συνάδελφοι σας για το πως μια γυναίκα με το όνομα Μάγδα Φύσσα προκάλεσε το δολοφόνο του γιού της, καμιά εντύπωση δε μου προκαλεί, από αιώνες συμβαίνει ανάμεσα στα δυό στρατόπεδα και είναι το πρώτο πράμα που μαθαίνεις να αποδέχεσαι: πως ο αγώνας είναι πρόκληση. Μονάχα που ο καθένας την πρόκληση την διαβάζει ανάλογα με την στράτα που αποφάσισε να πάρει.
Μονάχα που υπάρχει ένα σημείο κυρία δημοσιογράφε- συγχωρέστε και πάλι την ασθενή μου μνήμη- που ο κόσμος εκπίπτει ανεπανόρθωτα στο θάνατο.
Είναι εκείνη η μέρα που μια γυναίκα όπως εσείς δεν μπορεί να ακούσει ούτε έστω από προβολικό φόβο το ουρλιαχτό στα σπλάχνα μιας μητέρας που της σφάξαν το παιδί της.
Κανένας βάρβαρος, κανένας "απολίτιστος" δε σημείωσε ποτέ τέτοιο ξεπεσμό.
Τιμή στη Μάγδα Φύσσα.
Τιμή στις γυναίκες που στο πεδίο των τραυμάτων τους παλεύουν να φυτρώσει μια μέρα άλλη.
- Βάλια Κάλντα -

2 σχόλια:

  1. Σεβασμό στον πόνο της μάνας και της κάθε μάνας που χάνει άδικα το παιδί της, θλίψη για μια νέα ζωη που χάθηκε άδικα ,ντροπή και αηδία για τα λόγια του Τζήμερου και απονομή δικαιοσύνης για το έγκλημα.......αλλά τιμή στο Φύσσα και τη μάνα του γιατί?επειδή ηταν θύμα πολιτικής αντιπαράθεσης???γιατί να μην απαιτείται τιμή στην εγκυο γυναίκα που καηκε στην MARFIN???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς και απαιτείται σεβασμός και για τους οικείους των 3 νεκρών στη Marfin -συμπεριλαμβανόμενης και της εγκύου Αγγ.Παπαθανασοπούλου. Όμως ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν το θύμα μιας γενικής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά το αναπόφευκτο θύμα της δολοφονικής δράσης μιας εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης όπως η Χρυσή Αυγή. Και επιπλέον ήταν το θύμα ενός συνειδητού και εν ψυχρώ δολοφόνου. Η δολοφονία του προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιφασιστικές διαδηλώσεις της τελευταίας 10ετίας στην Ελλάδα και επέβαλε την παραπομπή του δολοφόνου Ρουπακιά αλλά και συνολικά της Χρυσής Αυγής στη δικαιοσύνη. Η δολοφονία του επιβεβαίωσε όλα όσα το κίνημα και όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι προειδοποιούσαν πως θα συμβούν αν η Χρυσή Αυγή αποκτήσει δύναμη. Εξού και η απόδοση τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.