29.6.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Την σκαπούλαρε ο λιμενεργάτης πρώην υποψ.βουλευτής της Χρυσής Αυγής για φραστική ρατσιστική επίθεση σε Παλαιστίνια εργαζόμενη σε ΜΚΟ

Μια καταγγελία για ρατσισμό, μια υποψηφιότητα με τη Χρυσή Αυγή και μια... αθώωση. Ενα παράξενο περιστατικό με πρωταγωνιστές συνδικαλιστή λιμενεργάτη και νεαρή Παλαιστίνια που απασχολείται σε ΜΚΟ εξέτασε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κρίνοντας τελικά ότι δεν συνέβη κάτι επιλήψιμο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αθώωσε λιμενεργάτη, πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη ύστερα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η νεαρή Παλαιστίνια για εξύβριση με ρατσιστικό κίνητρο.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί βρισκόταν η 20χρονη Παλαιστίνια φοιτήτρια του ΑΠΘ ως διερμηνέας, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης και αλληλεγγύης που παρέχει η κοινωνική οργάνωση νέων «Αρσις» στους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο φιλοξενίας του ΟΛΘ.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κοπέλα, προκειμένου να «φρεσκαριστεί», επισκέφθηκε και χρησιμοποίησε χώρους υγιεινής που βρίσκονται σε χώρο των λιμενεργατών και προορίζονται αποκλειστικά για δική τους χρήση. «Μου είπε μην πας εκεί, με φώναξε και με εξύβρισε», ισχυρίστηκε η νεαρή Παλαιστίνια εξεταζόμενη χθες από το δικαστήριο, δηλώνοντας έκπληξη, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποιούσε κανονικά τους συγκεκριμένους χώρους.
Η ίδια υποστηρίζει ότι ζήτησε να μάθει τον λόγο που δεν επιτρέπεται η πρόσβασή της στο σημείο και τότε ο κατηγορούμενος φέρεται ότι της επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Να φύγετε από τη χώρα μας. Εσείς οι μουσουλμάνοι σκοτώσατε τους χριστιανούς».
Απολογούμενος, ο συνδικαλιστής λιμενεργάτης -που κατά δήλωσή του είναι υπεύθυνος στους χώρους- αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες εκφράσεις, αποδίδοντας τους ισχυρισμούς της μηνύτριας σε παρεξήγηση. «Της είπα να φύγει από τον χώρο», τόνισε, σημειώνοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί κλοπές και «είχε παραγίνει το κακό».
«Με αποκάλεσε κατ’ επανάληψη ρατσιστή», χαρακτηρισμός που, όπως σημείωσε, τον προσβάλλει ως Ελληνα και χριστιανό, ενώ ο ίδιος, απαντώντας στη συγκεκριμένη έκφραση, είπε ότι ρατσισμός είναι αυτό που συνέβη στη Μ. Ασία και σφαγιάστηκαν τόσοι πληθυσμοί.
Ο ίδιος, επικαλούμενος την ιδιότητα του συνδικαλιστή, ανέφερε ότι πρωτοστάτησε στη συλλογή χρημάτων και ρουχισμού για τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο λιμάνι και δήλωσε ότι δεν είναι ρατσιστής ούτε έχει καμιά ρατσιστική διάθεση.
Ωστόσο, καμιά αναφορά δεν έγινε στην υποψηφιότητά του με τη Χρυσή Αυγή στη Α΄ Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του 2015. Αλλοι συνδικαλιστές του λιμανιού ανέφεραν εξωδίκως ότι «πλέον έχει απομακρυνθεί»...
Γεγονός είναι ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου, εισήγηση που έγινε δεκτή και από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εξύβρισης, ενώ για την τεκμηρίωση της θέσης αυτής ως προς το «ρατσιστικό κίνητρο» σημείωσε ότι αφενός ο κατηγορούμενος δεν απευθύνθηκε προσωπικά στη μηνύτρια, αφετέρου λόγω του χαρακτηρισμού του ως «ρατσιστή» από εκείνην ήταν δικαιολογημένη η αντίδρασή του.

Από www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.