27.6.16

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Η χυδαιότητα και οι προκλήσεις δεύτερη φύση των φασιστών δολοφόνων

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών. Στη διάρκεια της εισόδου στην ειδική αίθουσα του Εφετείου δημιουργήθηκε ένταση δεδομένου ότι όλοι οι παράγοντες της δίκης περνούν από την ίδια πόρτα και αναπόφευκτα βρέθηκαν μαζί τα μέλη της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και οι κατηγορούμενοι με τους υπερασπιστές τους. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πολύμηνη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και το ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα, στις αρχές Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για να μεταφερθεί η δίκη σε αίθουσα του Εφετείου και να διεξαχθεί κανονικά.

Στην τελευταία συνεδρίαση στον Κορυδαλλό ο μάρτυρας Νίκος Μαντάς αναγνώρισε στο δικαστήριο τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, Μιχάλαρο, τον Αγγο και φυσικά τον Ρουπακιά, που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο τη νύχτα της άγριας δολοφονίας.
Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Εντός της αίθουσας η οποία γέμισε ασφυκτικά δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ οι δημοσιογράφοι για τους οποίους ορίστηκαν θέσεις στα πίσω έδρανα, στερούνται ασύρματης σύνδεσης Ίντερνετ, τα δε μικρόφωνα λειτουργούν με προβλήματα.

Ένταση δημιουργήθηκε και στην διάρκεια ολιγόπλεπτης διακοπής, όταν συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων όταν οι τελευταίοι, όπως κατήγγειλε η μητέρα του μουσικού, έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

Η Μάγδα Φύσσα φώναξε ότι μία γυναίκα από το κοινό την κοιτάζει απειλητικά: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά» λέγοντας στη συνέχεια «φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας».

Η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε όταν κάποιος από το κοινό ακούστηκε να απαντά «μαζεύτε την, κάντε την να σωπάσει». Όταν ο θείος του μουσικού κοίταξε προς εκείνο το σημείο φωνάζοντας «βδέλυγμα» ακούστηκε από την απέναντι πλευρά: «Άντε γ...». Οι συνήγοροι της οικογένειας του μουσικού κατήγγειλαν δε, πως δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά όταν τον πέρασαν οι αστυνομικοί από δίπλα τους εντός της αίθουσας.

Παρόντες στο δικαστήριο είναι και οι 18 κατηγορούμενοι που έχουν πλέον υποχρέωση για αυτοπρόσωπη παράσταση.






Οι συνήγοροι των 18 ζητούν άρση της υποχρέωσης για αυτοπρόσωπη εξέταση

Οι συνήγοροι των 18 χωρίς να έχουν προσκομίσει τα αντίστοιχα έγγραφα, ισχυρίζονται ότι οι πελάτες τους δεν μπορούν να παρίστανται στις συνεδριάσεις για βιοποριστικούς κυρίως λόγους.

Ζητούν άρση της υποχρέωσης για αυτοπρόσωπη εξέταση. 

Η εισαγγελέας επιφυλάσσεται και ισχυρίζεται οτι υπάρχουν μάρτυρες που πρέπει να μπορούν να αναγνωρίσουν κάποιους από τους κατηγορούμενους. 




Ένταση και Διακοπή ‪

Κατά την διακοπή το κλίμα οξύνεται και χειροτερεύει. Ο Ρουπακιάς απειλεί και επιτίθεται σε φωτογράφο φωνάζοντας: «γ@μ... κουφ@λες»

Μέσα στην ένταση που δημιουργείται πιάνονται στα χέρια δικηγόρος της ΧΑ με συγγενή του Παύλου Φύσσα. Φωνές και συνεχείς απειλές απο τη μεριά των χρυσαυγιτών. 




Ο Ρουπακιάς, ο οποίος προκάλεσε την ένταση, αντέδρασε όταν μία φωτορεπόρτερ προσπάθησε να τον φωτογραφίσει. Απείλησε να της «κατεβάσει» την κάμερα βρίζοντάς την χυδαία. Σήκωσε το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα φωνάζοντάς της «τι κάνεις μωρή καρ@@@@». Οι διαμαρτυρίες στις προκλήσεις του χρυσαυγίτη ήταν τόσο έντονες, τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους παρευρισκομένους, που ο Ρουπακιάς φυγαδεύτηκε από την αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.