20.6.16

Τι είπαμε;; Ασφαλής χώρα η Τουρκία;;

Τι είπαμε;; Ασφαλής χώρα η Τουρκία;;; Ιδού δύο περιστατικά σε μόλις μία μέρα, αποδείξεις για το αντίθετο. 

1) Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ Σύρους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος, αναφέρει το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Το περιστατικό που καταγγέλλει το Παρατηρητήριο σημειώθηκε σε μεθοριακό πέρασμα βόρεια της συριακής πόλης Τζιζρ αλ-Σουγκούρ που ελέγχεται από τζιχαντιστικές ομάδες.

Σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο. Άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την ίδια πηγή.

Άλλες συριακές οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 11.


Από www.in.gr

2) Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στην Κωνσταντινούπολη για να διαλύσουν την πορεία διαφυλικών. Το Trans Pride είχε απαγορευθεί επειδή υπερεθνικιστές είχαν ισχυρισθεί ότι «έκφυλοι» δεν μπορούν να διαδηλώνουν και είχαν απείλησαν ότι θα διαλύσουν οι ίδιοι τη συγκέντρωση.

Παρά τις προειδοποιήσεις, οι διεμφυλικοί πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση στην Πλατεία Ταξίμ. Εκατοντάδες αστυνομικοί επενέβησαν για να ματαιώσουν το Trans Pride, κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.


Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει αυτού του είδους τις πορείες το μήνα του ραμαζανιού επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, έπειτα από προειδοποιήσεις υπερεθνικιστών ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν πρέπει να πραγματοποιούνται σε τουρκικό έδαφος.

Aπό www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.