29.6.16

Aπόπειρα αυτοκτονίας στο hot - spot της Λέρου

Στο νοσοκομείο της Λέρου νοσηλεύεται νεαρή πρόσφυγας της φυλής Γεζίντι που επιχείρησε την Τρίτη σε κατάσταση αμόκ να κόψει τις φλέβες της μπροστά στους έντρομους συγκρατούμενούς της στο hotspot της Λέρου, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά.
 Την απεγνωσμένη κίνησή της κατέγραψε το κινητό ενός πρόσφυγα που δημοσιοποίησε το βίντεο στον λογαριασμό του στο facebook.
«Αυτό το βιντεομήνυμα από τη Λέρο. Μια πρόσφυγας Γεζίντι έκοψε τις φλέβες της επειδή δεν μπορούσε να περιμένει άλλο σ' αυτή τη γαμημένη άθλια κατάσταση, χωρίς ελπίδα να περάσει τα σκατοσύνορά σας», έγραψε στα αγγλικά και τα αραβικά. 
Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρουν πως η πρόσφυγας μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο από την υπεύθυνη του κέντρου, που ήταν παρούσα στο επεισόδιο, και πως της παρέχεται κάθε αναγκαία βοήθεια γιατρών ψυχικής υγείας. Σημειώνουν επίσης πως στο κέντρο ταυτοποίησης επικρατεί δικαίως μεγάλη ένταση, καθώς αθετήθηκε η δέσμευση του εργολάβου ότι θα τοποθετούσε κλιματισμό στα κοντέινερ την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να είναι αφόρητες οι συνθήκες μέσα στον καύσωνα των τελευταίων ημερών. 
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες αλληλέγγυων, είναι πια συχνές οι κρίσεις άγχους και άλλες εκδηλώσεις έντονης ψυχικής επιβάρυνσης των προσφύγων, που συμπληρώνουν πλέον περισσότερους από τρεις μήνες εγκλωβισμένοι στα νησιά κατ' εφαρμογή της αμφισβητούμενης διακήρυξης Ε.Ε. και Τουρκίας, χωρίς καμία βεβαιότητα για το μέλλον τους. Όπως αναφέρουν αλληλέγγυοι, στο κέντρο κρατούνται επίσης 36 ασυνόδευτοι ανήλικοι, στους οποίους επιτράπηκε λίαν προσφάτως να βγαίνουν τρεις ώρες την εβδομάδα από το κέντρο συνοδεία της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής.

Από www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.