14.5.16

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Σε συλλαλητήριο καλούν αντιφασιστικές κινήσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις και η ΚΕΕΡΦΑ με αφορμή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 14 Μαΐου. Μάλιστα στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε και η δημοτική αρχή της Αθήνας που παραχώρησε το χώρο στο Πάρκο Χωροφυλακή, τονίζοντας πως «είναι πρόκληση εκεί που βρίσκεται μνημείο του Μπελογιάννη, το οποίο βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα οι χρυσαυγίτες, να τους δίνεται άδεια για την πραγματοποίηση σύναξης μίσους».
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αλλά και εκδίδονται ανακοινώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας αναφέρει: «Οργή προκαλεί η παροχή διευκολύνσεων από το Δήμο της Αθήνας για την πραγματοποίηση φιέστας μίσους των νεοναζί στο Πάρκο Χωροφυλακής, όπου βρίσκεται μνημείο του Μπελογιάννη, το οποίο βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα οι χρυσαυγίτες.
Είναι σκάνδαλο να τους δίνεται άδεια, την ώρα που το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα ζητά την παραδειγματική τιμωρία της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και τραυμάτισαν εκατοντάδες ανθρώπους, μετανάστες, συνδικαλιστές, γυναίκες, ομοφυλόφιλους, Ρομά, μουσουλμάνους και εβραίους.
Η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας απαιτεί από τον Δήμο Αθήνας, τον Γ.Γ. και τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την άδεια και να μην παράσχει καμιά διευκόλυνση στην εγκληματική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής».
Από την πλευρά της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τα φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 14 Μάη στις 5μμ στη συμβολή Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη νεοναζιστική φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής. Καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί».
Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αθήνας, η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει πως: «Ο Καμίνης υποδέχτηκε με τα ΜΑΤ την αντιφασιστική διαμαρτυρία, εργαζόμενων και φοιτητών, για την άδεια του αίσχους που χορήγησε στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φιέστας στο πάρκο Χωροφυλακής, κλείνοντας τις υπηρεσίες για πάνω από μιάμιση ώρα!
Συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο προσβάλλοντας τις αντιφασιστικές ευαισθησίες του κόσμου. Δεν επέτρεψαν την είσοδο αντιπροσωπείας για να αναπτύξει τις απόψεις της».
ANTAΡΣΥΑ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι τεράστια πρόκληση, για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Αθήνας, ο Δήμαρχος Καμίνης να διευκολύνει «τη σπορά των νικημένων του 1945″ να πραγματοποιήσουν νεοναζιστική φιέστα μίσους, τις μέρες που συμπληρώνονται 71 χρόνια από το τέλος του Β ΠΠ και πέντε χρόνια από το μεγάλο πογκρόμ των χρυσαυγιτών με ένα νεκρό και εκατοντάδες μαχαιρωμένους μετανάστες και αντιφασίστες, στο χώρο που το 1952 το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς  εκτελέσε το Νίκο Μπελογιάννη μαζί με άλλους 3 κομμουνιστές και το μνημείο της θυσίας τους το βεβήλωσαν τα νεοναζιστικά σκουλήκια, με τον πλούσιο αρχηγό, των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καταθέσεων, τους υποστηριχτές των εφοπλιστών στο Πέραμα και αλλού, των καναλαρχών και των αφεντικών».
Eπίσης διατυπώνει το αίτημα: «να μετονομαστεί το «Παλιό Πάρκο Χωροφυλακής» σε «Πάρκο αντιφασιστικού αγώνα – Νίκος Μπελογιάννης».
mnimeio1Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας «καταδικάζει την πραγματοποίηση φεστιβάλ μίσους της φασιστικής Χρυσής Αυγής στο Πάρκο Χωροφυλακής, σε χώρο που τους παραχώρησε ο δήμος Αθηναίων. Είναι πρόκληση για την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα της Αθήνας, τη στιγμή που είναι αναγκαία η  ταξική αλληλεγγύη και η κοινή πάλη όλων των εργατών, να διευκολύνονται οι νεοναζί και να παίρνουν άδεια για να πραγματοποιήσουν σύναξη μίσους.
Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση και καταδίκη μας, καθώς εκτός των άλλων στο χώρο αυτό βρίσκεται μνημείο του Μπελογιάννη, το οποίο βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα οι χρυσαυγίτες.
Καλούμε το Δήμο Αθηναίων να πάρει πίσω την απόφαση αυτή, που προσβάλει τα δημοκρατικά αισθήματα όλων. Καλούμε τους εργαζομένους να γυρίσουν την πλάτη και να απομονώσουν τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και δεκάδων μεταναστών, να μην ριζώσουν σε κανένα χώρο δουλειάς ή γειτονιά. Το ΕΚΑ θα συνεχίσει την αντιφασιστική του δράση και την προάσπιση των ιδεών της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης των εργαζόμενων».

Πηγή:  ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.