26.5.16

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, Πέμπτη 26/5, πλ. Βικτωρίας

Τον μήνα Μάρτιο, οι συλλογικότητες που υπογράφουμε το κείμενο αυτό διακηρύξαμε ότι «επιδιώκουμε να αναλάβουμε από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και κάθε  ιδεολογία που απειλούν την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη όλων των κατοίκων αυτής της πόλης.»

Για μας αλληλεγγύη σημαίνει ό κάθε ένας και η κάθε μια να σκύβει μπροστά στα προβλήματα του άλλου και να στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες για την επίλυσή τους. Σημαίνει να μην περιορίζονται οι  αγώνες και οι προσπάθειες του καθενός στα δικά του αποκλειστικά προβλήματα, όσο σημαντικά και μεγάλα κι αν είναι αυτά, αλλά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιχειρήσουμε από κοινού να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους  μας - έλληνες ή αλλοδαπούς - που υποφέρουν.

Ιδιαίτερα οι συλλογικότητές μας έχουν πολλές εμπειρίες σχετικά με το πόσο πολύ υποφέρουν σήμερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά και οι έλληνες, θύματα της κρίσης και των πολιτικών κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση:
Την Πέμπτη 26-5-2016 στην πλατεία Βικτωρίας και από τις 6μμ μέχρι τις 8μμ θα είμαστε εκεί για να μαζέψουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που προορίζονται για να ανακουφίσουν έλληνες και αλλοδαπούς συνανθρώπους μας που υποφέρουν.


Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας και όλες τις συλλογικότητες της πόλης μας που επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας αυτή να μας συναντήσουν εκεί και να καταθέσουν «τον οβολό τους» προσκομίζοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους αυτούς.

·     Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
·     Κάτοικοι της περιοχής
·     Ένωση Αφρικανών Γυναικών
·     Μαροκινή Κοινότητα Ελλάδας
·     Κοινότητα της Σιέρα Λεόνε

·     Ιρανική Κοινότητα Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.