21.5.16

Αντιφασιστική συγκέντρωση κατά της «Εργατικής Συνδιάσκεψης» της Χρυσής Αυγής, Κυριακή 22 Μάη

Να βγουν από το περιθώριο, στο οποίο τους έχουν βάλει οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών και των επιστημόνων που αναπτύχθηκαν ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και οι διεκδικήσεις των κινημάτων που αναπτύχθηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες, επιχειρούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Και το επιχειρούν, πατώντας στη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης και ρατσιστικής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει επάξια σε όλα τις ίδιες πολιτικές με αυτές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων: από τη μια φτωχοποιεί, εξαθλιώνει, στέλνει στην ανεργία και ετοιμάζει νέα φορολεηλασία για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενώ την ίδια ώρα κλείνει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η επιχείρηση της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσει στο εργατικό κίνημα καλώντας σε «πανελλαδική εργατική συνδιάσκεψη» σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανένα εργαζόμενο, κανένα σωματείο.
Με τη προκάλυψη της «συνδιάσκεψης εθνικιστικών εργατικών φορέων και σωματείων» επιχειρούν να στήσουν ένα δίκτυο δουλεμπορίου για μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές, που θα εξασφαλίζει εργάτες με εξευτελιστικά μεροκάματαχωρίς δικαιώματα, χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας,υπό την επίβλεψη των μπράβων χρυσαυγιτών.
Είναι αποκαλυπτικό ότι στο κάλεσμά τους οι παρακρατικοί της Χρυσής Αυγής, απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των ταγματασφαλιτών, δεν διστάζουν να δηλώνουν δημόσια υποταγή στα αφεντικά τους, ότι «Οι Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες διεκδικούν δυναμικά θεσμική εκπροσώπηση σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις», δηλαδή ότι οι φασίστες επιθυμούν να συμμετέχουν και στις εργοδοτικές ενώσεις για να παίξουν τον ρόλο τους σαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, με τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου στο Πέραμα, τις επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δεν έχουν θέση στα σωματεία. Δεν έχουν θέση πουθενά.
ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ

Ψήφισμα Εργατικών Σωματείων ενάντια στην απόπειρα δημιουργίας Φασιστικής «Εργατικής Συνδιάσκεψης»

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.
Να λοιπόν που η ναζιστική συμμορία άρχισε πάλι να ξεμυτίζει από τις τρύπες που είχε λουφάξει. Βλέποντας τις πλάτες που τους κάνει η δικαστική και πολιτική εξουσία και τον εκφυλισμό της δίκης (πρόσφατα μάλιστα είχαμε και την παραγραφή των αδικημάτων για το πογκρόμ του Μάη του 2011), φαίνεται ότι πήραν θάρρος. Βαρύτατες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία με την πολιτική της σπέρνει μνημόνια, αντεργατικούς νόμους, φτώχεια, ανεργία, απογοήτευση. Αυτή η πολιτική δίνει έδαφος στους φασίστες να προωθήσουν την βρώμικη προπαγάνδα τους.
Έτσι πέρα από τα γνωστά καραγκιοζιλίκια που κάνουν στη Βουλή (δεν θα μπορούσαν να κάνουν και κάτι άλλο), αφού από την πρώτη μέρα της παρουσίας τους εκεί πολλές φορές που χρειάστηκε να στηρίξουν και οι βουλευτές τους με την ψήφο τους τα επιχειρηματικά συμφέροντα διαφόρων ομάδων του κεφαλαίου και ιδιαίτερα των εφοπλιστών, το έκαναν με μεγάλη χαρά και προθυμία, τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουν να απευθυνθούν και πάλι προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Στις 14/5 πραγματοποίησαν τη φιέστα με τίτλο «γιορτή νεολαίας» και για τις 22/5 επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν «εργατική συνδιάσκεψη» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Το μαχόμενο εργατικό κίνημα, αλλά και όλος ο κόσμος του αγώνα δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι προκλητικό οι φασίστες που όλο το προηγούμενο διάστημα χτυπούσαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, να προσπαθούν σήμερα να εμφανίζονται με φιλολαϊκό προσωπείο.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
– Τα γραφεία εργασίας που είχαν οργανώσει και προσλάμβαναν κόσμο με μισθό κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις που τότε υπήρχαν. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανέργων στήριζαν τα σχέδια των αφεντικών, των κυβερνήσεων και της τρόικας να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.
– Τον απεργοσπαστικό τους ρόλο στην μεγάλη απεργία της Χαλυβουργίας και ότι συμμετείχαν σαν δύναμη κρούσης μαζί με τα ΜΑΤ και τους απεργοσπάστες στην επίθεση ενάντια στους απεργούς στην Χαλυβουργία του Βόλου.
– Την προβοκάτσια που έστησαν τον Ιούνιο του 2011 στο συλλαλητήριο του Συντάγματος οι χρυσαυγίτες οδηγοί της ΕΘΕΛ μαζί με τους φίλους τους από τα ΜΑΤ.
– Τις βρισιές και την προσπάθεια να τραμπουκίσουν τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών που αγωνίζονταν για το ψωμί τους.
– Την απόπειρα δημιουργίας εργοδοτικού σωματείου στην Ζώνη Περάματος με εντολή των αφεντικών τους για να τσακίσουν τα μεροκάματα.
– Ότι προσπαθούν να διασπάσουν τους εργάτες σε ξένους και ντόπιους για να κερδίζουν τα αφεντικά τους ακόμη περισσότερα.
– Την δολοφονική επίθεση το καλοκαίρι του 1998 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ενάντια σε νεολαίους που τότε αγωνίζονταν για την παιδεία, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς (Δ. Κουσουρής) να χαροπαλεύει για πολύ καιρό.
– Την δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Ν/Σ Ζώνη και τον σοβαρό τραυματισμό πολλών από αυτούς.
– Ότι ο ΣύλλογοςΥπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής ήταν μέσα στους στόχους που είχαν, όπως αποκαλύφθηκε από τα χαρτιά και τους χάρτες που είχαν στα γραφεία τους.
– Την δολοφονική επίθεση ενάντια στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα και τον βασανισμό του Αιγύπτιου αρτεργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ από τον χρυσαυγίτη αφεντικό του στην Σαλαμίνα.
– Τα ρατσιστικά πογκρόμ με δεκάδες ανθρώπους μαχαιρωμένους και χτυπημένους γιατί είχαν άλλο χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό. Αποκορύφωμα ήταν το πογκρόμ που έγινε τον Μάη του 2011 στο κέντρο της Αθήνας με ένα νεκρό, τον Αλίμ Αμπντούλ Μάναν 21 χρονών από το Μπαγκλαντές και 100 τραυματίες.
– Τον Άγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής και την ναζιστική βαρβαρότητα που πήγαν να επιβάλλουν.
– Τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον πακιστανό εργάτη που δολοφονήθηκε την ώρα που πήγαινε στην δουλειά του.
– Το στυγνό έγκλημα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που αποτέλεσε αποκορύφωμα της παρακρατικής δράσης της χρυσαυγίτης συμμορίας.
Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχίζεται, αλλά και μόνο αυτά θα αρκούσαν για να είμαστε συνέχεια απέναντι τους. Απέναντι στους πολιτικούς απογόνους των Γερμανοτσολιάδων και των Ταγματασφαλιτών (που τους υμνούν με τα συνθήματα τους) και των χουντικών, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, η νεολαία, αλλά και όλοι/ες όσοι/ες αγωνίζονται θα πρέπει να μην δείξουν κανένα εφησυχασμό. Τώρα δεν το ξέρουμε μόνο από κάποια μακρινά ιστορικά γεγονότα, αλλά από την δικιά μας καθημερινότητα. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ. Όποιοι εργαζόμενοι θα θελήσουν να συμμετέχουν στη φασιστική φιέστα πρέπει να νιώσουν την απέχθεια, την σιχαμάρα του κόσμου της δουλειάς, να αισθανθούν την οργή μας. Είναι τα τσιράκια των αφεντικών, είναι η «ξεφτίλα του ντουνιά» και έτσι τους αντιμετωπίζουμε.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να πάρει θέση απέναντι στην επικίνδυνη φασιστική φιέστα της «εργατικής συνδιάσκεψης» και να την καταδικάσει απερίφραστα, τόσο σε επίπεδο διακήρυξης, όσο και στο δρόμο.
Καλούμε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Αττικής να ακυρώσει στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια των φασιστών της Χ.Α., κηρύσσοντας απεργία για όποιο Ξενοδοχειακό χώρο επιχειρήσουν οι δολοφόνοι να πραγματοποιήσουν τη φασιστοσύναξη τους και καλούμε όλους και όλες τους εργαζόμενους/ες να αρνηθούν να συμμετέχουν σε οτιδήποτε εργασία σχετιζόμενη με τη συνάντηση των φασιστών.
Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργατική συλλογικότητα και κάθε εργαζόμενο/η  να πάρει θέση απέναντι στους φασίστες. Και η θέση μας είναι στον δρόμο εκεί που τσακίζεται ο φασισμός.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΑΔΟ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Πηγή: ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου