28.4.16

Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Χαλέπι- Νεκρός ο τελευταίος παιδίατρος, ασθενείς και προσωπικό (Video)

Νοσοκομείο που υποστήριζαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Χαλέπι της Συρίας καταστράφηκε έπειτα από αεροπορική επιδρομή, σε τομέα που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Τουλάχιστον 14 ασθενείς και μέλη του προσωπικού, ανάμεσά τους τουλάχιστον τρεις γιατροί, σκοτώθηκαν, ανέφεραν στο λογαριασμό της στο twitter η μη κυβερνητική οργάνωση.
Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο νοσοκομείο.
Είκοσι άμαχοι, ανάμεσά τους πέντε μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου, σκοτώθηκαν κατά την αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με διασώστες, γνωστούς με την ονομασία Λευκά Κράνη, τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ανάμεσά τους ένας παιδίατρος, ο τελευταίος που ασκούσε τα καθήκοντά του στις συνοικίες ελέγχονται από τους αντάρτες, ένας οδοντίατρος και τρεις νοσοκόμες. Συνολικά 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συριακές αεροπορικές επιδρομές στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σύμφωνα με απολογισμό της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας. Οι επιδρομές είχαν στόχο το νοσοκομείο και ένα κτίριο στο Σουκάρι, μια συνοικία που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο νότιο τμήμα της πόλης.
Στο μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα και σχεδιάζει να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το πρακτορείο ανέφερε πως ο Μιστούρα θα συζητήσει τις προοπτικές για την επανάληψη των συνομιλιών για τη Συρία στη Γενεύη.




Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.