20.4.16

Φασίστες στην Ηλεία απειλούν τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας επειδή παρέχει βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες

Με ύβρεις και απειλές , οι «γνωστοί – άγνωστοι» ακροδεξιοί κύκλοι και οι φασίστες της Ηλείας , επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν προ ημερών τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση.

Αυτό, επειδή αυτός και όλα τα μέλη του ιατρικού συλλόγου που εκπροσωπεί , αποφάσισαν να βοηθήσουν τους 340 Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στον χώρο φιλοξενίας της ξενοδοχειακής μονάδας LM Μυρσίνης στον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.
«Ήταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ όταν χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο . Παρατήρησα ότι η κλήση ήταν με απόκρυψη . Απάντησα καθώς υπέθεσα ότι ήταν κάποιος ασθενής. Κάποιος που συστήθηκε ως μέλος της Χρυσής Αυγής μου επιτέθηκε φραστικά με απειλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς , επειδή όπως είπε βοηθάμε τους Σύρους πρόσφυγες και όχι τους Έλληνες. Προσωπικά δεν μπορώ να γνωρίζω ότι προερχόταν όντως ο υβριστής από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής. Σίγουρα όμως εκπροσωπούσε το ακροδεξιό και φασιστικό κομμάτι της Ηλείας που αντιτίθεται στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Χωρίς να υπολογίζει οτι ανάμεσά τους βρίσκονται πάνω από 200 παιδιά» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγους Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης .

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες , ακροδεξιοί και φασίστες στην Ηλεία επιχείρησαν με ποικίλους τρόπους να δημιουργήσουν ένταση με αφορμή την φιλοξενία των Σύρων προσφύγων στην Μυρσίνη Ηλείας. Όμως η τοπική κοινωνία και οι φορείς απομόνωσαν της φασιστικές φωνές μίσους και αγκάλιασαν τους πρόσφυγες στέλνοντας παντού μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης .-
Πηγή: apocalypseis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου