1.4.16

Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου: Αποστολή ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων & παιχνιδιών στους πρόσφυγες στο Ελληνικό

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου η Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου έστειλε μια μεγάλη φορτωτική με ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και οι «κεντρικές» αποθήκες όπου συγκεντρώνονται τα είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρουν αλληλέγγυες συλλογικότητες, φορείς, μεμονωμένα άτομα κ.α. απ’ όλες τις περιοχές της Αθήνας, για να μοιραστούν στη συνέχεια στους διάφορους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.
Όλα τα παραπάνω είδη που πήγαμε την Πέμπτη 24/3 στο Ελληνικό αποτελούν προσφορές συμπολιτών μας που ανταποκρίθηκαν στις εξορμήσεις και στο ενημερωτικό υλικό που διακινεί η Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου καθώς προσφορές του 4ου συστήματος προσκόπων Ζωγράφου. Τα δε φάρμακα αγοράστηκαν με χρήματα που πρόσφεραν γι’ αυτό το σκοπό εργαζόμενοι από την Εθνική Τράπεζα.


Στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό είδαμε επίσης την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για εθελοντές για μια σειρά δουλειές όπως η ταξινόμηση των ειδών πρώτης ανάγκης που φέρνουν οι αλληλέγγυοι, τη σίτιση των προσφύγων κ.α. Στις αποθήκες για βοήθεια στην ταξινόμηση μπορούν να πηγαίνουν εθελοντές από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ, ενώ για όλες τις υπόλοιπες δουλειές υπάρχει μόνιμη ανάγκη εθελοντών από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου στα τηλέφωνα 6939099392 (Νίκος) & 6978942123 (Ηλέκτρα).
fortigo gia elliniko 3
fortigo gia elliniko 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.