22.3.16

Αθωώθηκε η Μ. Βαβαγιάννη

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια της Μαίρης Μαυρή-Βαβαγιάννη η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυς σε δολοφονική επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη -πριν χρόνια- όταν κράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου των ροπαλοφόρων και η αστυνομική έρευνα στη συνέχεια απέδειξε ότι ιδιοκτήτης αυτού του αυτοκινήτου ήταν ο (μετέπειτα) βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής, είχε υποβάλλει μήνυση στη Βαβαγιάννη. Το τριμελές πλημμελειοδικείο, την αθώωσε πανηγυρικά.
Να θυμίσουμε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, με μαρτυρία συγγενούς του ότι ήταν μαζί του κατά την επίμαχη ώρα, αθωώθηκε από το δικαστήριο, το οποίο είχε γεμίσει από Χρυσαυγίτες, οι οποίοι εμπόδιζαν την πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλον.

Τότε, ακόμη οι δολοφονικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής γινόταν ανεκτές από τον κρατικό μηχανισμό.
Ο πρόεδρος της δίκης Κασιδιάρη αρνήθηκε να εκκενώσει την αίθουσα από τους Χρυσαυγίτες και το δικαστήριο απάλλαξε τον Κασιδιάρη λόγω αμφιβολιών. Στη συνέχεια, ο Κασιδιάρης έκανε μήνυση στη κ. Μαυρή-Βαβαγιάννη που ήταν βασικός μάρτυς και αντί η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο, πήρε το δρόμο για κανονική εκδίκαση.
Υπενθυμίζουμε, ότι η δίκη είχε οριστεί για τις 12/3/2015, όπου εμφανίστηκε ο Η. Κασιδιάρης, για να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πλέον την δίωξη της κατηγορουμένης καθώς θεώρησε ότι είχε δικαιωθεί λόγω της προγενέστερης αθωωτικής απόφασης σε δίκη η οποία είχε διεξαχθεί μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα. Φυσικά, η αντιμετώπιση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τη Μ. Μαυρή-Βαβαγιάννη και η δίκη αναβλήθηκε».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.