21.3.16

Διεθνής Αμνηστία: Ιστορικών διαστάσεων πλήγμα στα δικαιώματα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Η συλλογική διγλωσσία των ευρωπαίων ηγετών αποτυγχάνει να αποκρύψει τις μυριάδες των αντιφάσεων της συμφωνίας, η οποία επισφραγίστηκε μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας αναφορικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, προσφυγικης η Διεθνής Αμνηστία.

«Η διγλωσσία που καλύπτει την εν λόγω συμφωνία δεν μπορεί να αποκρύψει την αποφασιστικότητα της ΕΕ να γυρίσει την πλάτη της στην παγκόσμια προσφυγική κρίση και να αγνοήσει ηθελημένα τις διεθνείς υποχρεώσεις της», δήλωσε ο Τζον Ντάλουιζεν, διευθυντής για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. 

«Οι υποσχέσεις του σεβασμού του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου μοιάζει ύποπτα πολύ σαν να χρυσώνει το χάπι της υποβάθμισής της προστασίας των προσφύγων στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Ντάλουιζεν, προσθέτοντας:

«Οι εγγυήσεις ως προς τον σχολαστικό σεβασμό απέναντι στο διεθνές δίκαιο είναι ασυμβίβαστες με την επιστροφή στην Τουρκία όλων των παράτυπων μεταναστών που θα φτάνουν στα Ελληνικά νησιά από την Κυριακή. Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και κάθε διαδικασία επιστροφής που βασίζεται σε αυτή την παραδοχή δεν ευσταθεί νομικά και ηθικά, ανεξαρτήτως ποιες πλασματικές εγγυήσεις προηγηθούν του εν λόγω προαποφασισμένου αποτελέσματος». 



Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.