20.3.16

ΕΛΜΕ Ξάνθης: Καταγγέλει την εκδρομή με χορηγό ευρωβουλευτή της ΧΑ

Καταγγελία ΕΛΜΕ Ξάνθης Μόλις πριν λίγες ώρες, ενημερωθήκαμε σχετικά με την εκπαιδευτική εκδρομή ομάδας μαθητών και μαθητριών του 1ου Λυκείου στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης δράσης, αφού απήφθηναν αίτημα ένταξής τους σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων, απόδέχτηκαν την πρόσκληση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριου Συναδινού, καθώς άλλοι ευρωβουλευτές είχαν εξαντλήσει τα περιθώρια που τους αναλογούσαν από τον προϋπολογισμό του Ε.Κ.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καταδικάζει, απερίφραστα, την απόδοχή αυτής της πρόσκλησης και διερωτάται αν ενημερώθηκαν οι μαθητές/τριές και οι γονείς τους γι αυτήν την εξέλιξη. Κρίνουμε το λιγότερο ανεύθυνη και επιπόλαιη τη συναίνεση εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων, εφόσον γνώριζαν, να αποδεχτεί το σχολείο την πρόσκληση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής υπογράφοντας το πρακτικό μετακίνησης. Ενέργεια η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως νομιμοποίηση ενός κόμματος - εγκληματικής οργάνωσης και αφήνει το ενδεχόμενο κομματικής και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Ιδιαίτερα μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του εν λόγω ευρωβουλευτή, που για πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΚ, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, η πράξη αυτή μας αφήνει έκθετους απέναντι στους/στις μαθητές/τριές μας ειδικά της μειονότητας. Η εκπαιδευτική κοινότητα, υπερασπιζόμενη το δημοκρατικό ήθος, έχει συστρατευτεί ενάντια στο φασισμό και ρατσισμό της Χ.Α. και έχει καταγγείλει την προσπάθειά της να διεισδύσει στα σχολεία μας.
Αναλογιζόμενοι τα στενά χρονικά περιθώρια και λαμβάνοντας υπόψη τη δριμεία αντίδραση των γονέων που δεν γνώριζαν από ποιον έγινε η πρόσκληση παρά μόνο όταν έλαβαν το πρόγραμμα της εκδρομής, ζητούμε ως ΕΛΜΕ, τη ματαίωσή της. Με σκοπό να προστατευθούν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα της Ξάνθης. Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου