20.3.16

Μαζική και μαχητική η αντιρατσιστική πορεία από την πλατεία Βικτωρίας (φωτο)

Ρεπορτάζ του Antinazi zone


Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση 2000 ατόμων συνεχίστηκαν στην Αθήνα οι δράσεις  που οργανώνουν πάνω από 50 συλλογικότητες με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας και μέσω της Πατησίων και της Σταδίου έφτασε στην Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ όπου και έμεινε για λίγη ώρα.

Μετά συντεταγμένα ξαναγύρισε στο σημείο από όπου ξεκίνησε: την πλατεία Βικτωρίας.

Τα 2/3 της πορείας ήταν μετανάστες -κυρίως Αφγανοί- όπου προσπαθούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν να πουν σε όλη την Ευρώπη αυτό που ζητούν: open the borders!

 Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους η αφγανική κοινότητα, Κούρδοι αγωνιστές, η ένωση αφρικανών γυναικών, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Λαϊκή Ενότητα, η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε, το Αntinazi zone στο μπλοκ του οποίου συμμετείχαν οι αγωνίστριες καθαρίστριες –ελληνίδες και μετανάστριες- από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού, οι οποίες πρόσφατα ίδρυσαν σωματείο μετά την νικηφόρα 9ήμερη απεργία τους.

Παρά τις ειλικρινείς και επίμονες προσπάθειές μας δεν έγινε δυνατή η κοινή πορεία με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΕΕΡΦΑ των οποίων η  πορεία είχε περίπου 1000 άτομα.

Ανάλογες διαδηλώσεις-εκδηλώσεις έγιναν σε 15 πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε πόλεις της Ευρώπης όπου ενδεικτικά συμμετείχαν 4.000 στο Λονδίνο, 2500 στην Βιέννη, 600 στην Γενεύη κοκ (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ΑΠΕ).


Όσον αφορά την Αθήνα οι δράσεις θα συνεχιστούν και την Δευτέρα 21 Μάρτη με εκδηλώσεις στα σχολεία καθώς και με την συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που οργανώνει η συλλογικότητα Solidarebetica με την συμμετοχή δεκάδων ρεμπέτικων σχημάτων και μουσικών που θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα στο ΙΛΙΟΝ plus(Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.