11.3.16

Πετράλωνα: Από τη δράση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Της Νατάσσας Αργυράκη

Την Τετάρτη 9 Μάρτη, το Ξεκίνημα Πετραλώνων πραγματοποίησε δράση αλληλεγγύης με στόχο τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, έξω από το σουπερμάρκετ Σκλαβενίτη των Κάτω Πετραλώνων.

Για άλλη μια φορά η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τον κόσμο ήταν πρωτόγνωρη, γεγονός που δείχνει πως παρά τις προσπάθειες δημιουργίας εχθρικού κλίματος απέναντι στους πρόσφυγες, η αλληλεγγύη συνεχίζεται αμείωτη.

Αξίζει να αναφέρουμε ξανά πως το κίνημα αλληλεγγύης είναι αυτό που κατάφερε, όχι μόνο στην Ελλάδα, να βοηθήσει ουσιαστικά αυτούς τους ανθρώπους να επιβιώσουν και όχι οι κρατικές πολιτικές.

 Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες μαζεύτηκαν τρία καρότσια πράγματα, παρόλο που δεν υπήρχε πολύς κόσμος λόγω Τετάρτης αλλά και λόγω βροχής. Τα πράγματα μεταφέρθηκαν στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια για να γίνει η διαλογή τους και να σταλούν όπου υπάρχει ανάγκη. Οι δράσεις αλληλεγγύης θα συνεχιστούν και οφείλουν να συνεχιστούν.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης στη γειτονιά μας και να μπορέσουμε έτσι να πραγματοποιήσουμε πιο οργανωμένες και ουσιαστικές δράσεις. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


Πηγή: Ξεκίνημα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.