31.3.16

Βόλος: 3o art against fascism – με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 3ο μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ Βόλου, «art against fascism», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/4, στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση προετοιμασίας στην οποία συμμετείχαμε περίπου 15 μαθητές αλλά και μερικά άλλα μέλη της ΑΚΜ. Συζητήσαμε για το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από το φετινό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που κυριαρχεί το προσφυγικό αλλά και η άνοδος της ακροδεξιάς. Όλοι μαζί συμφωνήσαμε ότι το 3ο art against fascism είναι μέρος του αγώνα «για έναν κόσμο χωρίς συρματοπλέγματα» και έτσι αυτό θα είναι το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλία με οκτώ συγκροτήματα από τα οποία τα έξι είναι μαθητικά και τα υπόλοιπα δυο… ήταν μαθητικά μέχρι πρόσφατα. Επιπλέον, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και δημιουργία graffiti από μαθητές.

Φέτος όμως υπάρχουν και νέα στοιχεία. Καταρχάς, για πρώτη φορά στα πλαίσια του «art against fascism», θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο.

Η θεατρική ομάδα, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Ι. Φαρμακίδη ειδικά για το φεστιβάλ και στην οποία συμμετέχουν και μαθητές, θα παρουσιάσει το κείμενο του Άγγλου συγγραφέα Χάουορντ Μπάρκερ «Αυτή βλέπει το επιχείρημα αλλά». Επιπλέον, θα γίνει έκθεση φωτογραφιών με θέμα το προσφυγικό από τον γνωστό φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο.

Τέλος, έχει ήδη ξεκινήσει η εκστρατεία προπαγάνδισης του φεστιβάλ. Εκτός από την αφίσα είναι έτοιμο και το ραδιοφωνικό σποτ (αναμεταδίδεται ήδη από τον NovaFM και την ΕΡΑ Βόλου) ενώ φέτος για πρώτη φορά ετοιμάστηκε και βιντεάκι για να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το 3ο art against fascism επισκεφτείτε το blog και τη σελίδα της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας στο facebook (antinazi-magnesia.blogspot.grwww.facebook.com/AntifasistikhKinhshMagnhsias).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.