18.3.16

Λάρισα: Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσεων κατά του ρατσισμού, Σάββατο 19/3


Οργανώνουμε την αλληλεγγύη για να προστατέψουμε τις ζωές όλων μας 

Απάνθρωπη. Μόνο αυτή η  λέξη είναι ικανή να περιγράψει την νέα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, που χαιρέτισε ως κατόρθωμα της  η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό τον όρο  χρησιμοποίησε ακόμη και η Διεθνής Αμνηστία, καταγγέλλοντας το παζάρι πάνω στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μερικών από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στον κόσμο, ως  «θανάσιμο χτύπημα για το δικαίωμα στο άσυλο».
Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία παίζουν πόκερ με τις ζωές και την αξιοπρέπεια των προσφύγων.
Η κυβέρνηση φέρει πλήρως την ευθύνη για αυτό. Μετατρέπει  την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης αποδεχόμενη πλήρως την πολιτική της Ευρώπης φρούριο.

Οι εικόνες  των ανθρώπων στις λάσπες της Ειδομένης, των καταυλισμών στο Σχιστό, στο Χέρσο, εδώ στη Λάρισα στο εργοστάσιο της Ρόκα και του στρατοπέδου που ετοιμάζουν στο Κουτσόχερο είναι αποκαλυπτικές. Μόνο αν θεωρείς τους ανθρώπους απορρίμματα τους πετάς έτσι.
Κανείς πια δεν πείθεται με το επιχείρημα της Ευρώπη της αλληλεγγύης που αναμασά η κυβέρνηση.
Η Ε.Ε των τραπεζών, γλιστρά πάλι στα γνώριμα της φασιστικά μονοπάτια. Κλείνει τα σύνορα. Παζαρεύει με την Τουρκία και  είναι έτοιμη να την μετονομάσει σε «ασφαλή χώρα» παραβλέποντας τα εγκλήματα της κατά των Κούρδων (και όχι μόνο), προκειμένου να πετάξει από πάνω της το «βάρος» των προσφύγων, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις εστίες πολέμου που άνοιξαν στην περιοχή.
Η συμφωνία της κυβέρνησης στην ανάμιξη του ΝΑΤΟ, βάζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην πιο επικίνδυνη εστία πολέμου στον κόσμο. Το ΝΑΤΟ δεν έρχεται για να «αντιμετωπίσει» τους απελπισμένους πρόσφυγες, αλλά για να είναι έτοιμο να επέμβει πιο αποφασιστικά στη Μ. Ανατολή.
Την ίδια στιγμή κάνουν κάθε τι για να ενσωματώσουν και αυτό ακόμη το συγκλονιστικό κίνημα αλληλεγγύης.
Η κυβέρνηση και το ίδιο κράτος, μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, της Περιφέρειας Αττικής, της ΕΡΤ και άλλων θεσμών «προσφέρεται» να συντονίσει την… αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να διαχειριστεί τις προσφορές, πως; με τη δημιουργία “logistics center” (!!!) .
Αν αυτή είναι η αλληλεγγύη των θεσμών, όχι ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.
Προτιμάμε την αλληλεγγύη εκείνου του κομματιού της κοινωνίας,  που δεν την διατυμπανίζει και δεν την ξοδεύει σε φωτογραφίες και πρωτοσέλιδα. Η πρωτόγνωρη  αυτή αλληλεγγύη,  είναι η μόνη που μπορεί να απομονώνει τις ρατσιστικές και φασιστικές κραυγές και να μας δίνει  ισχυρά «αντισώματα»  απέναντι στο «ρεαλισμό» της βαρβαρότητας, τον οποίο ζούμε πέντε χρόνια τώρα.
Συντονιζόμαστε μόνο με την κοινωνία που έβγαλε στην επιφάνεια, παρά τα κηρύγματα μίσους και τις θεωρίες συνωμοσίας, καταχωνιασμένα μεν αλλά όχι τελικά σβησμένα, αντανακλαστικά αλληλεγγύης.
Ίσως γιατί είναι νωπές ακόμη οι μνήμες των δικών μας προσφύγων, ίσως γιατί η εικόνα των προσφύγων σήμερα, προεικονίζει το δικό μας μέλλον, αν δεν αντισταθούμε στα πέτρινα αυτά χρόνια που δημιούργησαν όσοι βάλθηκαν να κλέψουν τις ζωές μας, για να αυγατέψουν τα πλούτη τους.
Παλεύουμε το κακό στην ρίζα του, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά.
Δεν αφήνουμε τους πρόσφυγες σε συνθήκες εγκλεισμού. Παλεύουμε ενάντια στους φράχτες, για σύνορα ανοιχτά,  για ασφαλή και ελεύθερη  μετακίνηση.
Για όσους θέλουν να μείνουν απαιτούμε  και επιβάλλουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ελευθερία. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά
Οργανώνουμε την αλληλεγγύη για να προστατέψουμε τις ζωές όλων μας και αυτό είναι εν τέλει και αυτό που φοβούνται.


Διαδηλώνουμε σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα
το Σάββατο 19 Μαρτίου Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσεων κατά του ρατσισμού 11πμ Πλατεία Ταχυδρομείου 


Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης στους μετανάστες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.