30.3.16

Κάτω η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας! Όλες/οι σήμερα στις 17.30 στη Βικτωρία



ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΕ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 
(Συγκέντρωση – διαδήλωση ενάντια στην κύρωσή της από την ελληνική Βουλή)


Σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου, εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή τα μέτρα που θα επιτρέψουν την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Η συμφωνία αυτή, την οποία σε μια έξαρση εθνικής υπερηφάνειας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αποκάλεσε «διπλωματική επιτυχία», προβλέπει την αναστολή της σύμβασης της Γενεύης και πλήθος ακόμα διεθνών συνθηκών και αποτελεί ευθεία βολή εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έχουν ήδη αναγνωρίσει διεθνείς οργανισμοί και ανθρωπιστικές οργανώσεις, νομικοί, ακόμα και κοινοβούλια. 

Ολόκληρο το ανθρωπιστικό κεκτημένο της μεταπολεμικής περιόδου διαλύεται και στη θέση του η Ευρώπη δημιουργεί μια εφιαλτική δυστοπία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι ανταλλαγές ανθρώπων, οι απελάσεις μεταναστών/τριών και προσφύγων που δεν κρίνονται ικανοποιητικοί, οι φράχτες και τα συρματοπλέγματα, τα κλειστά σύνορα, οι νεκροί του Αιγαίου, τα κλειστά κέντρα κράτησης, ο ρατσισμός.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που καλείται να εφαρμόσει επί της ουσίας αυτή τη ντροπιαστική συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη «φύλαξη» των συνόρων από τους πρόσφυγες, την ενδυνάμωση της Frontex, τον χαρακτηρισμό της Τουρκίας –ενός κράτους βιαστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- ως «ασφαλούς χώρας» επαναπροώθησης. Το κάνει ήδη κλείνοντας τις στοιχειωδώς ανοικτές δομές υποδοχής, που λειτουργούσαν χάρη στη δράση των αλληλέγγυων και όχι του κρατικού μηχανισμού, για να τις αντικαταστήσει με στρατόπεδα κράτησης μακριά από τον αστικό ιστό, δημιουργώντας έτσι «αόρατους ανθρώπους». Στην ίδια κατεύθυνση στρέφεται ο δημόσιος λόγος και η δράση των ρατσιστικών μειοψηφιών, από τους περιφερόμενους ανά την επικράτεια «αγανακτισμένους» χρυσαυγίτες μέχρι τους εκπροσώπους της εκκλησίας και τον δήμαρχο Αθήνας Καμίνη που επιχείρησε αποτυχημένα να εγκαταστήσει ένα μικρό απαρτχάιντ στην πλατεία Βικτωρίας. 

Η ελληνική κοινωνία, στη μεγάλη πλειονότητά της, δημιούργησε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στο πλευρό των προσφύγων τους τελευταίους μήνες. Εκατομμύρια άνθρωποι καταπιάστηκαν με την ηθική και την υλική βοήθεια, την οργάνωση δικτύων αλληλεγγύης, την ιατρική περίθαλψη, την εξασφάλιση ανοιχτών χώρων φιλοξενίας, στα νησιά, στην Αθήνα και στην περιφέρεια από τα Διαβατά μέχρι την Ειδομένη και από τα Γιάννενα μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι όλοι οι πρόσφυγες, οικονομικοί και πολιτικοί, είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα.

Το κίνημα αυτό πρέπει να μετατραπεί τώρα σε ένα κίνημα γενικευμένης πολιτικής ανυπακοής στην αισχρή ευρωτουρκική συμφωνία. Όχι μόνο να αρνηθούμε να συμμορφωθούμε στις απαιτήσεις της αλλά και να εμποδίσουμε την εφαρμογή της. Στην Αθήνα και στην περιφέρεια να εμποδίσουμε την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης και να επιβάλουμε την ύπαρξη ανοιχτών χώρων φιλοξενίας. Να σταματήσουμε τις απελάσεις στην Τουρκία, να παλέψουμε για την πτώση των φρακτών και των συρματοπλεγμάτων. 

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες με την παρουσία της εδώ και 15 μέρες στην πλατεία Βικτωρίας, διασφάλισε ότι το κέντρο της Αθήνας, πρωτεύουσας των προσφύγων και της αλληλεγγύης, θα παραμείνει ανοιχτό σε όλες και όλους, παρά τις φασιστικές ονειρώξεις του δημάρχου της. Θα συνεχίσουμε τη δράση μας στην κατεύθυνση της μη υλοποίησης της συμφωνίας της ντροπής και στην υπεράσπιση των προσφύγων από την ρατσιστική Ευρώπη. 

Ενάντια στον ρατσισμό, η αλληλεγγύη!

Καλούμε κάθε αλληλέγγυο άνθρωπο, σήμερα στις 17:30 στην πλατεία Βικτωρίας, για να διαδηλώσουμε μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την ψήφιση των μέτρων που την επικυρώνουν από την ελληνική βουλή. 

Οι πρόσφυγες θα περάσουν! Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

-ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
-ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ
-ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
-ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΑ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
-ΚΑΤΩ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η FRONTEX ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.