6.2.16

Τορόντο: “Άπερκατ” στο μισογυνισμό

Ο Νταριράς Βαλιζέντε (Roosh V) είναι ένας γνωστός μισογύνης, καθώς μέσα από την ιστοσελίδα του Return of the Kings (η επιστροφή των βασιλιάδων) έχει παρουσιάσει πολλές φορές τις απόψεις του για το γυναικείο φύλλο (οι γυναίκες φταίνε για όλα τα δεινά του κόσμου, είναι κατώτερες πνευματικά και σωματικά από τους άντρες, το γυναικείο φύλλο είναι φτιαγμένο για να τεκνοποιεί, να συγυρίζει και να ικανοποιεί τις ορέξεις των αρσενικών).

Αυτό που έχει σοκάρει περισσότερο είναι η πρότασή του για τη νομιμοποίηση του βιασμού σε ιδιωτικούς χώρους.


Ο συγκεκριμένος “κύριος” είχε ένα προκλητικό σχέδιο. Να οργανώσει το Σάββατο 6 Φλεβάρη  μια παγκόσμια συνάντηση σε 165 σημεία 43 χωρών, με όλα αυτά τα μισογυνικά χαρακτηριστικά.

Αλλά δεν λογάριασε καλά, καθώς η παγκόσμια αυτή συνάντηση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Ο δήμαρχος του Βανκούβερ δήλωσε ότι  “η βία και ο μισογυνισμός δεν έχουν καμία θέση ούτε στο Βανκούβερ ούτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο”. Ενώ παρόμοιες δηλώσεις έκανα και άλλοι δήμαρχοι πόλεων του Καναδα, όπως του Τορόντο, Οτάβα, Γουίνιπεγκ κ.α.

Αποκορύφωμα των αντιδράσεων ήταν η δήλωση της γυναικείας ομάδας πυγμαχίας του Τορόντο, ότι θα επιτεθούν σε όσους παρευρεθούν στην συγκεκριμένη συνάντηση στην πόλη τους.

Το αποτέλεσμα: Η εμετική ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι εν λόγω συναντήσεις καθώς “δεν μπορούν να εγγυηθούν για την σωματική ασφάλεια των συμμετεχόντων”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.