27.2.16

Καταγγελία: πρόσφυγες στο ΣΕΑ Αλμυρού, καμία ενέργεια από το Δήμο Βόλου

Νίκος Κανελλής
Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου 

Στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου (Τετάρτη 24/2/2016) καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις* για το θέμα των προσφύγων.

Το πρώτο σκέλος των προτάσεων αυτών αφορούσε τις άμεσες ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος Βόλου για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο ΣΕΑ Αλμυρού στην Εθνική Οδό, έτσι ώστε να έχουν τουλάχιστον πρόσβαση σε καθαρό νερό, τροφή και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο κλείσιμό που έκανε στη συνεδρίαση ο δήμαρχος, κ. Θεοδώρου, προσπάθησε να μιμηθεί τον προκάτοχό του, κ. Μπέο. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων μου απάντησε: «έρχεστε δεύτερος, δεν είστε ενημερωμένος, αυτά που λέτε τα έχουμε ήδη κάνει» και στη συνέχεια αρνήθηκε, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλά, να θέσει τις προτάσεις αυτές σε ψηφοφορία.


Σήμερα, δυο μέρες μετά την έκτακτη αυτή συνεδρίαση, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το γραφείο Δημάρχου, το γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και με τον ίδιο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μπατζιάκα.

Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε για τις ως τώρα ενέργειες του Δήμου. Συγκεκριμένη απάντηση δεν πήραμε. Ο κ. Μπατζιάκας μάλιστα ενώ δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει και να μας ενημερώσει για το τι έχει κάνει ο Δήμος στη συνέχεια δεν απαντούσε στο τηλέφωνο…

Με δυο λόγια ο Δήμος Βόλου δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα!

Τη στιγμή που η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας στέκεται αλληλέγγυα, κινητοποιείται και τροφοδοτεί τις δομές αλληλεγγύης με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη ανάγκης ο Δήμος Βόλου κάνει μόνο φτηνά επικοινωνιακά κόλπα.

Οι δομές αλληλεγγύης και οι κινηματικές συλλογικότητες (Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Ιατρείο Αγ. Νεκταρίου, Στέκι Μεταναστών, Λέσχη Εργαζομένων, Αντιφασιστική Κίνηση κοκ) κάνουν ότι μπορούν αλλά είναι αδύνατο να καλύψουν όλες τις άμεσες ανάγκες των εκατοντάδων προσφύγων που βρίσκονται στο ΣΕΑ Αλμυρού.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι στα όρια του Δήμου Αλμυρού δεν σημαίνει ότι ο Δ. Βόλου πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!

Να σταματήσουν το επικοινωνιακό παιχνίδι και να προχωρήσουν σε πράξεις! Οι συνάνθρωποί μας το έχουν ανάγκη!


___________________
* Διαβάστε τις προτάσεις εδώ: http://www.antinazizone.gr/2016/02/blog-post_95.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.