5.2.16

Αντιφασιστική μπλούζα Ισπανίδας ευρωβουλευτή εξαγρίωσε τον Φουντούλη της Χ.Α.


Μαρίνα Αλμπιόλ της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, είναι γνωστή για την αντιφασιστική της δράση.
Μέσα στον Δεκέμβριο ήταν επικεφαλής της ημερίδας ενάντια στον φασισμό υπό τον τίτλο "Στρατηγικές ενάντια στην άνοδο της Άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη" που διοργανώθηκε από τον συνασπισμό του GUE/NGL στο ευρωκοινοβούλιο. Η ίδια συμμετέχει σε αντιφασιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις ενώ την περασμένη εβδομάδα, δέχθηκε την επίθεση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Λάμπρου Φουντούλη, για το μπλουζάκι που φορούσε.


Το t-shirt της ανέγραφε antifascist action. Ο Φουντούλης δήλωσε από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου: "Φορούσε μία μπλούζα η οποία έγραφε επάνω «antifascist action» και έχει μπει στο twitter και σε όλα τα μέσα δικτύωσης. Αυτό νομίζω απαγορεύεται  από το Κοινοβούλιο γιατί μπορούσα κι εγώ να φορέσω μία μπλούζα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και να είμαι εδώ. Όμως, βλέπετε δεν το κάνω. Πρέπει να επισημανθεί και να της γίνει παρατήρηση".


Η Μαρίνα Αλμπιόλ απάντησε πως δεν θεωρεί ότι "το μπλουζάκι που γράφει "αντιφασιστική δράση" -ένα μπλουζάκι το οποίο υπάρχει παντού- απαγορεύεται στο Ευρωκοινοβούλιο".
Η επίθεση του Φουντούλη στην Αλμπιόλ έγινε την περασμένη Τρίτη.
Πηγή βίντεο: tvxs, IzquierdaUnida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.