15.2.16

Ρατσιστής σεκιουριτάς απειλεί επιβάτη του ΗΣΑΠ

Ένα βίντεο απασχόλησε το Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες (μέχρι να καταργηθεί). Κατέγραψε την ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλου σεκιούριτι του ΗΣΑΠ απέναντι σε μετανάστη. Ο υπάλληλος με ύφος τραμπούκου ζητάει από τον μετανάστη να κατέβει από τον συρμό επειδή τον ενοχλεί η βαλίτσα του.
Το περισταστικό συνέβη στον σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς και το κετέγραψε μια γυναίκα, η οποία επενέβη στον καβγά, και ανέβασε το βίντεο στο youtube.
Ο υπάλληλος σεκιούριτι σε μια πρωτοφανή κίνηση κατάχρησης εξουσίας «διατάζει» τον μετανάστη να κατέβει από το τρένο επειδή είχε μαζί του... βαλίτσα.

Με ύφος κλασικού τραμπούκου και σα να πρόκειται για δικό του μαγαζί και όχι για δημόσιο μέσο μαζικής μεταφοράς ο υπάλληλος λέει ψευδώς στον μετανάστη ότι απαγορεύονται οι μεγάλες βαλίτσες στα βαγόνια και μετά «ανακαλύπτει» ότι ο μετανάστης μπορεί να πάει στο τελευταίο βαγόνι.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, φυσικά, ενώ, επιπλέον, το βαγόνι είναι εντελώς άδειο και ούτε ο μετανάστης ούτε η βαλίτσα ενοχλεί κανέναν.
Ο σεκιουριτάς, μάλιστα, δηλώνει ότι «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα», παίρνει τη βαλίτσα του μετανάστη και επιχειρεί να την πετάξει έξω από το βαγόνι, ενώ στο τέλος τον απειλεί πως «το τρένο δεν θα ξεκινήσει και εσένα θα βαρέσουν μετά».
Στο σημείο εκείνο η γυναίκα που καταγράφει το περιστατικό επεμβαίνει και απαντά στον προκλητικό σεκιουριτά πως δεν υπάρχει καμία επιγραφή που να αναφέρει ότι απαγορεύονται οι βαλίτσες.
Μάλιστα, λέει στον σεκιουριτά «το τρένο χρησιμοποιείται από όλους. κουμάντο δεν κάνετε μέσα στο τρένο» και τον καλεί να φέρει την αστυνομία.
Η γυναίκα λέει πως η βαλίτσα είναι δική της και επιμένει προς τον σεκιουριτά να καλέσει την αστυνομία για λύσει το... μυστήριο. Εκείνος, βέβαια, της απαντάει «μπορείς να μην ανακατεύεσαι;»
Μετά την έντονη λογομαχία, βέβαια, οι πόρτες έκλεισαν και το τρένο αναχώρησε κανονικά.
Πρόκειται για ένα ακόμη προκλητικό ρατσιστικό περιστατικό με πρωτοφανή κατάχρηση εξουσίας από έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος συμπεριφέρεται σαν «αγάς» σε δημόσιο χώρο και σε ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς.
Η εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη του σταθμού δεν έχει τοποθετηθεί για το περιστατικό.
Upd: Το πρωί της Δευτέρας το βίντεο καταργήθηκε από το youtube επειδή παραβιάζει την πολιτική για την παρενόχληση και την επιθετική συμπεριφορά.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.