3.2.16

18 – 21 Μάρτη, διεθνής κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες – Αντίσταση στην Ευρώπη - Φρούριο



18 – 21 Μάρτη, διεθνής κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό
Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες – Αντίσταση στην Ευρώπη - Φρούριο

Το τετραήμερο 18 – 21 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς οργανώνουμε κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και δράσεις ενόψει της 21ης Μάρτη, παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού. Στεκόμαστε αντιμέτωποι στις πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο που κλείνει όλο και περισσότερο τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας. Αντιτασσόμαστε στη στοχοποίηση των αιτούντων άσυλο ως «πιθανών τρομοκρατών» ή ως «υπαιτιίων οργανωμένων κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης». Απαιτούμε τον τερματισμό των Ναζιστικών πρακτικών από κυβερνήσεις της «πολιτισμένης» ΕΕ να κλέβουν τα τιμαλφή των προσφύγων ή να τους βάζουν βραχιολάκια και να βάφουν κόκκινες τις πόρτες τους. Την παύση των πολεμικών επεμβάσεων της ΕΕ στη Συρία και τη Μέση Ανατολή και της άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτές. Στην Ελλάδα της τεράστιας αλληλεγγύης αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν εδώ και τώρα οι εκατόμβες των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και να πέσει ο δολοφονικός φράχτης στον Έβρο. Αντιτασσόμαστε στην επαναλειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως της Κορίνθου, και την επιχείρηση ποινικοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης με συλλήψεις μελών των ομάδων αλληλεγγύης στα νησιά από τη FRONTEX και την ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια ώρα, που όλοι οι εργαζόμενοι δίνουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, μαζί με το χτύπημα της ανασφάλιστης εργασίας των ντόπιων εργαζόμενων, απαιτούμε την τακτοποίηση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών εργαζομένων στη χώρα, που συλλαμβάνονται και φυλακίζονται εξαιτίας της άρνησης του κράτους να νομιμοποιήσει την παραμονή και την εργασία τους. 

Για αυτούς τους λόγους οι προσφυγικές, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις που οργανώνουμε το 4ήμερο διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού από την Παρασκευή 18/3 ως τη Δευτέρα 21/3 του 2016 και σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία. 

Στην Αθήνα σας καλούμε:

Την Παρασκευή 18/3 στις συζητήσεις, τις εκθέσεις φωτογραφίας και τη συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν με συμμετοχή διεθνών ακτιβιστών, ομάδων αλληλεγγύης από νησιά του Αιγαίου, ελλήνων φωτορεπόρτερ, ντόπιων και μεταναστών καλλιτεχνών (ο χώρος θα γνωστοποιηθεί σύντομα). 

Το Σάββατο 19/3, στο μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βικτωρίας στις 2 μ.μ. και την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ.

Τη Δευτέρα 21 Μάρτη, στις εκδηλώσεις που οργανώνουν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Επίσης στηρίζουμε τις εκδηλώσεις της Αφγανικής και της Κουρδικής Κοινότητας στην Ελλάδα για το γιορτασμό του NEWROZ
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ, LGBTQΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.