11.1.16

Ακροδεξιοί ξυλοκόπησαν μετανάστες στην Κολονία

Ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών έγιναν χθες βράδυ στην Κολονία, οι οποίες οργανώθηκαν με εκκλήσεις της ακροδεξιάς για συμμετοχή σε «περιπάτους» στο κέντρο της πόλης μέσω κοινωνικής δικτύωσης.
Θύματα των τεσσάρων ξεχωριστών επιθέσεων στο κέντρο της πόλης ήταν έξι Πακιστανοί, τρεις από τη Γουινέα, δύο Σύροι καθώς και ένας άνδρας αφρικανικής καταγωγής η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε.
«Στις τέσσερις περιπτώσεις επιθέσεων (με στόχο Σύρους, Πακιστανούς και Αφρικανούς) ξεκινάμε από την υπόθεση ότι συνδέονταν με τους λεγόμενους "περιπάτους"», δήλωσε ο επικεφαλής του ποινικού τμήματος της αστυνομίας.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας «από σήμερα» στην πόλη και κυρίως κοντά στον καθεδρικό ναό. Η αστυνομία ανέκρινε περίπου 153 υπόπτους, αλλά δεν προχώρησε καμία σύλληψη.
Επίσης, αναγνωρίστηκαν 13 άτομα που ήταν ήδη γνωστά στις αστυνομικές αρχές και συνδέονται με την ακροδεξιά, καθώ 18 άλλοι που προέρχονται από το περιβάλλον των «μοτοσικλετιστών» και κυρίως από τη συμμορία των «Hells Angels» ή των «καθαριστών του δοχείου νυκτός».
Τις εκκλήσεις για συμμετοχή στους περιπάτους στο κέντρο της πόλης είχαν κάνει άτομα που προέρχονται από κύκλους των «χούλιγκαν» και αναμεταδόθηκαν από ομάδες όπως η "Altstadt Spaziergaenge" (περίπατοι στην παλιά πόλη) ή η "Armlaenge", μια αναφορά στις λέξεις που χρησιμοποίησε η δήμαρχος της Κολονίας καλώντας ιδιαίτερα τις γυναίκες να τηρούν «μια κάποια απόσταση, μεγαλύτερη από το άνοιγμα του βραχίονα» από αγνώστους ώστε να προστατευτούν από επιθέσεις.

«Θύμα» των επιθέσεων το προσφυγικό

Οι δράστες των μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων, που υπέστησαν εκατοντάδες γυναίκες από ομάδες αλλοδαπών αντρών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ήταν «σχεδόν αποκλειστικά» Βορειοαφρικανοί και Άραβες, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο υπέυθυνο για τις έρευνες. Ο Ralf Jaeger κατηγόρησε την αστυνομία της Κολωνίας για «σοβαρά λάθη», μεταδίδει το BBC.
Παράλληλα, φαίνεται να θεσμπίζονται αυστηρότεροι κανόνες για τους αιτούντες άσυλο μετά τις επιθέσεις, ενώ υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω σκλήρυνσης της πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.
Σήμερα τον καθορισμό ανώτερων ορίων στον αριθμό των προσφύγων που θα γίνονται δεκτοί στην Αυστρία, όπως υποστηρίζει ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το συντηρητικό Λαικό Κόμμα - απέρριψε εκ νέου ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.
Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση και απορρίπτοντας τα «όρια» στον αριθμό των προσφύγων που ζητά ο κυβερνητικός του εταίρος ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι «στην Αυστρία λαμβάνεται σοβαρά υπόψει όχι μόνον το Κράτος Δικαίου αλλά υπάρχει επίσης μία καρδιά για εκείνους που αναγκάζονται σε φυγή εξαιτίας πολέμου».
Μία μείωση του αριθμού των αιτήσεων χορήγησης ασύλου δεν θα συμβεί με έντονες συνθηματολογίες, αλλά με την εξάλειψη των αιτίων της φυγής των ανθρώπων, ανέφερε ο Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας πως απαιτείται και μία ανάλογη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., όπως επίσης μία επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών.
Πάντως, υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευτούν οι πρόσφυγες από το να συγκρίνονται με εκείνους οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή έχουν εγκληματική δραστηριότητα.

Απόκρυψη σεξουαλικών επιθέσεων στη Σουηδία

H αστυνομία της Σουηδίας παραδέχθηκε σήμερα ότι απέκρυψε από τους πολίτες και τα ΜΜΕ τις πληροφορίες σχετικά με 15 περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων που καταγράφηκαν σε φεστιβάλ μουσικής κι οδήγησαν στη σύλληψη σχεδόν 100 ανδρών, στην πλειονότητά τους ξένων υπηκόων, σύμφωνα με εφημερίδα.
Στην περίπτωση της Σουηδίας, οι επιθέσεις διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ We Are Sthlm, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη τον Αύγουστο του 2014 και 2015 και θεωρείται από τους έφηβους το μεγαλύτερο της Ευρώπης.


Μετά το τέλος των φεστιβάλ και τις δύο χρονιές, η αστυνομία είχε επιβεβαιώσει ότι καταγράφθηκαν «σχετικά λίγες αξιόποινες πράξεις και (οι αρχές είχαν προχωρήσει) στη σύλληψη (σχετικά) λίγων προσώπων σε σύγκριση με τον αριθμό των συμμετεχόντων» επισήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.