30.1.16

Καθιστική διαμαρτυρία ποδοσφαιριστών για τους πνιγμούς των προσφύγων στο ματς Λάρισα-Αχαρναϊκός (βίντεο)

Δίλεπτη καθιστική διαμαρτυρία από τους 22 ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων για όλα όσα συμβαίνουν στις χώρες της Μέσης Ανατολής με τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Απίστευτη στιγμή στο παιχνίδι της Λάρισας με τον Αχαρναϊκό, όπου μετά από πρωτοβουλία των γηπεδούχων, οι 22 ποδοσφαιριστές αντί να αρχίσουν το ματς μετά το σφύριγμα του διαιτητή Κοτσάνη, κάθισαν στον χλοοτάπητα για δύο λεπτά!

Ο λόγος αυτής της κίνησης ήταν συμβολικός, με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους ανθρώπους στους πάγκους, να διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο για τους πνιγμούς των προσφύγων στο Αιγαίο. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή κίνηση που αξίζει να βλέπουμε στα γήπεδα και δείχνει την στήριξη των αθλητών στους ανθρώπους που, ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, πολλές φορές χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα στο Αιγαίο...

Έτσι, Λάρισα και Αχαρναϊκός, φρόντισαν να εκφράσουν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, την διαμαρτυρία τους για την συμπεριφορά, τόσο της Ε.Ε, όσο και της Τουρκίας, προς αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους.


Έτσι με το σφύριγμα της έναρξης της αναμέτρησης (που βρίσκεται σε εξέλιξη για το πρωτάθλημα της Football League), με πρωτοβουλία των γηπεδούχων, με την οποία συμφώνησαν και οι παίκτες του Αχαρναϊκού, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κάθισαν στον αγωνιστικό χώρο για δύο λεπτά, διαμαρτυρόμενοι, με αυτόν τον τρόπο, για τους εκατοντάδες ανθρώπους, ανάμεσα τους και πλήθος παιδιών, που χάνουν την ζωή τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, υπό την εγκληματική αδιαφορία, τόσο της Τουρκίας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

«H διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές θα τηρήσουμε 2 λεπτών σιγή αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ-Αχαρναϊκός στη μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους από τη στυγερή αδιαφορία της Ε.Ε. και της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ σε αυτά τα δύο λεπτά θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία προσπαθώντας με αυτή την κίνησή τους να κινητοποιήσουν όλους όσοι δήθεν ευαισθητοποιούνται γι’ αυτό το στυγερό έγκλημα το οποίο διαπράττεται στο Αιγαίο».

(πληροφορίες: thessports.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.