10.12.15

Αποστολή στην Ειδομένη: Αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής οι εθελοντές

Άδειος είναι ο καταυλισμός στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, μία μέρα μετά την αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων από το σημείο.
Η διέλευση προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία συνεχίζεται ομαλά προς την γειτονική χώρα. Τουλάχιστον 15 λεωφορεία με πρόσφυγες βρίσκονται σταματημένα από την αστυνομία πριν το Πολύκαστρο. Οι αστυνομικές αρχές επιτρέπουν σταδιακά στα λεωφορεία να ξεκινούν για Ειδομένη, προκειμένου να μην φτάνουν όλα μαζί.
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η απαγόρευση διέλευσης για ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων (Ιράν, Μαρόκο κ.α.). Από τις 8 το πρωί 3 λεωφορεία με πρόσφυγες αναχώρησαν από την Ειδομένη προς την Αθήνα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφύγες πληρώνουν 20 ευρώ εισιτήριο για την αποχώρηση τους από το σημείο, αποχώρηση η οποία όμως είναι εξαναγκασμένη.

Εικόνες καταστροφής με σκουπίδια, χαλασμένες σκηνές κλπ από όλες τις προηγούμενες ημέρες συνθέτουν το σκηνικό, ενώ μέλη ΜΚΟ που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τον χώρο.
Η σιδηροδρομική γραμμή επαναλειτουργεί από χθες κανονικά και τρένα περνούν τα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ.
Στο σημείο βρέθηκαν και επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο. Ακολουθεί τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιονίας (Πολύκαστρο, Π.Ε. Κιλκίς), με το προσφυγικό να βρίσκεται μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.