3.9.15

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά: Οι επόμενες δράσεις

Tου Γιώργου Λυγουριώτη

Την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά στο κηπάκι της Τσαμαδού, με στόχο την οργάνωση των επόμενων δράσεων.

Η συνέλευση, από άποψη συμμετοχής και συζήτησης, ήταν πολύ καλή με την συμμετοχή και τις τοποθετήσεις αντιφασιστικών-αντιρατσιστικών, τοπικών συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων.

Στο επίκεντρο της κουβέντας βρέθηκε το θέμα της συμπλήρωσης των 2 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Σημειώθηκε ότι είναι ένα κεντρικό γεγονός όχι μόνο γιατί πρέπει να κρατάμε ζωντανή στην μνήμη μας τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, αλλά επειδή φέτος η επέτειος της δολοφονίας συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο όπου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα βρούνε πάτημα για να βγουν ξανά στις γειτονιές.

Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου, όπως και πέρσι, θα καλέσει σε ανοιχτή συνέλευση για να συναποφασιστεί και να συνδιαμορφωθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18/9 στο Κερατσίνι.

Στόχος της φετινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, είναι να οργανωθούν διάφορα δρώμενα από το μεσημέρι στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, με την συμμετοχή μαθητών, τοπικών φορέων, σωματείων και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί διαδήλωση στην περιοχή του Κερατσινίου.
Δεδομένου της επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε επίσης η ανάγκη αναβάθμισης  των τοπικών αντιφασιστικών επιτροπών και συλλογικοτήτων για να βάλουν φρένο στα σχέδια των Χρυσαυγιτών να εμφανιστούν ως μια αντιμνημονιακή-αντισυστημική δύναμη.

Τέλος, εν’ όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής, ήταν εμφανής ο προβληματισμός ότι η δίκη εξελίσσεται σε παρωδία και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσουν στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη (Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης κ.α.). 

Γι’ αυτό το λόγο η ανάγκη της παρουσίας και συστηματικής δράσης του αντιφασιστικού κινήματοςμέσα και έξω από της φυλακές Κορυδαλλού είναι αναγκαία.

Στα πλαίσια αυτά η συνέλευση: 

•        Καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη στις 8:00 π.μ έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου ξαναρχίζει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

•        Συμμετέχει και στηρίζει την αντιφασιστική κινητοποίηση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη  στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα (Π. Τσαλδάρη - Κερατσίνι).

•        Θα προετοιμάσει δράσεις και κινητοποιήσεις γύρω από το ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.