18.9.15

Στο μυαλό του Ν.Μιχαλολιάκου…


Του Τάκη Γιαννόπουλου

«...Εις ότι αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε...»

Από την συνέντευξη του Ν.Μιχαλολιάκου στον ρ/σ Real στις 17-9-15

Κρετίνος που έκανε μια δήλωση που του ξέφυγε; Δηλωσίας που εκλιπαρεί για μια συναλλαγή με το σύστημα ώστε αυτός να γλυτώσει δικαστικά και να την πληρώσουν παρακατιανά στελέχη τύπου Ρουπακιά-Πατέλη-Λαγού; Στροφή σε μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή στο άμεσο μέλλον που θα μπορεί να είναι και επίσημα συνεταίρος του μνημονιακού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου; Ή όλα αυτά μαζί;

Ασφαλώς κανένας δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος για το τι συνέβαινε στο μυαλό – λέμε τώρα- του Ν.Μιχαλολιάκου και ανήμερα της συμπλήρωσης 2 χρόνων από την δολοφονία του Π.Φύσσα και 3 μέρες πριν τις εκλογές δήλωσε φόρα παρτίδα ότι η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία.

Και βέβαια ότι ο Ρουπακιάς ήταν τουλάχιστον οπαδός του κόμματος καθώς στην αρχή δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι δεν τον γνώριζαν καν...


Το σίγουρο είναι ότι αυτή η δήλωση αποτελεί μια ομολογία ενοχής και εμπλοκής της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση Φύσσα.

Όλη η αρχική στάση και στρατηγική της Χρυσής Αυγής που ήταν «δεν ξέρουμε, δεν συμμετείχαμε, δεν γνωρίζουμε τον Ρουπακιά» ανατρέπεται.

Αυτά που έλεγε με συνέπεια το αντιφασιστικό κίνημα και συμπεριλαμβανόταν σε όλα τα δικαστικά πορίσματα που παρέπεμψαν σε δίκη την Χρυσή Αυγή επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο τον Φύρερ της ΧΑ.

Οι μετέπειτα «διευκρινιστικές» δηλώσεις –που αλλού;- στην ιστοσελίδα www.bankingnews.gr

«...Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι δήλωσα ότι ο δολοφόνος του Φύσσα υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής όπως ψευδώς γράφεται από μερίδα του Τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων. Όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης μου στον Real FM είπα ότι είναι απλός οπαδός...», αντέχουν στην νοημοσύνη αμοιβάδας.

Αυτό που όλοι επισημαίνουν, δεν είναι η σχέση του Ρουπακιά με την Χρυσή Αυγή που έχει αποδειχτεί με δεκάδες τεκμήρια ακόμα και με καταθέσεις αστυνομικών για την βραδιά της δολοφονίας, αλλά η ανάληψη πολιτικής ευθύνης για πρώτη φορά μέχρι σήμερα από τον ίδιο τον ΓΓ της ΧΑ.

Ανυπόστατος και ανιστόρητος είναι και ο διαχωρισμός πολιτικής και ποινικής ευθύνης που επιχειρεί ο Μιχαλολιάκος λέγοντας:


«…Αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει! Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία του Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;..» (ο.π. στην συνέντευξη στον ρ/σ real)


Προφανώς κανένα κόμμα δεν μπορεί να καταδικαστεί συλλήβδην γιατί ένας οπαδός του ακόμα και μέλος του έκανε κάτι επιλήψιμο. Το θέμα είναι αν η φύση και τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του κόμματος είναι τέτοια που οπλίζουν τα χέρια των μελών τους και οδηγούν σε δολοφονίες. Και τα ναζιστικά μορφώματα ανήκουν σε αυτήν την ακριβώς την κατηγορία. Του πολιτικού αυτουργού δολοφονιών και φρικαλεοτήτων σε μαζική κλίμακα.

 Στην προκειμένη περίπτωση η κατηγορία είναι ότι ο Ρουπακιάς ήταν ενεργούμενο ενός ολόκληρου μηχανισμού που διαμορφωνόταν ιδεολογικά και έπαιρνε εντολές από τον Πατέλη, τον Λαγό και τελικά τον Μιχαλολιάκο. Ότι ήταν ακριβώς η ηγεσία της Χρυσής Αυγής που είχε εκπονήσει το σχέδιο των ταγμάτων εφόδου για τον έλεγχο των δρόμων και τον εκφοβισμό του κινήματος

Με την λογική του Μιχαλολιάκου ο Χίτλερ δεν φέρει ευθύνη για τα 50.000.000 των νεκρών του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου ή τα 6.000.000 θύματα του Ολοκαυτώματος γιατί δεν τους σκότωσε ή δεν τους έστειλε στους θαλάμους αερίων και τους φούρνους του Άουσβιτς ο ίδιος.

Και βέβαια –με βάση την ίδια λογική του παραλόγου- το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα NSDAP δεν ευθύνεται για το ότι μέλη του έκαψαν, λεηλάτησαν, σκότωσαν, βίασαν στην Ελλάδα και άλλες χώρες την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Ο Μιχαλολιάκος όλο το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε μια προσπάθεια «στροφής» της Χρυσής Αυγής σε πιο μετριοπαθή πεδία. Όχι προφανώς γιατί έπαψε να είναι ναζιστής και εθνικοσοσιαλιστής. Αλλά γιατί έτσι νομίζει ότι θα μπορεί να αναβαθμιστεί η πολιτική της επιρροή.

Με δηλώσεις υπέρ του ευρώ – άρα και του μνημονίου – υπέρ των τραπεζιτών, υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου στην οικονομία συνολικά, στην υγεία, στην ναυτιλία κ.α. ειδικά, ακόμα και υπέρ της διάσωσης μεταναστών όταν είναι στην θάλασσα, προσπαθεί να οικοδομήσει ένα μειλίχιο προφίλ που θα μπορούσε να είναι καταρχήν εκτός φυλακής και έπειτα κυβερνητικός εταίρος του κατεστημένου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις 17-9-15 αναφέρει χαρακτηριστικά:
Για τον Β.Μειμαράκη:

«Σχέσεις προσωπικές δεν έχω με τον κ. Μεϊμαράκη. Πιστεύω ότι είναι ένας πολιτικός, ο οποίος παρέλαβε μια Ν.Δ. σε κατακόρυφη πτώση και έχει έναν άχαρο ρόλο. Πόσο μάλλον όταν «αναγκάστηκε» να ψηφίσει το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.»

Για την Χρυσή Αυγή και την ανάγκη ανανέωσής της συνολικά:

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου:


«Με δεδομένο ότι οι πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στα μνημονιακά κόμματα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και εσείς θα έπρεπε να έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες ανανέωσης του κόμματός σας;»


ο Μιχαλολιάκος απαντά:

«...Έχουμε αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες. Μάλιστα, είχαμε προαναγγείλει και έχει γίνει μια πρώτη προσυνεδριακή ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, προκειμένου να προχωρήσουμε σε συνέδριο. Δυστυχώς, οι εξελίξεις και οι εκλογές που προκηρύχθηκαν σταμάτησαν αυτήν τη διαδικασία, γιατί έπρεπε να ασχοληθούμε με τον προεκλογικό αγώνα. Σίγουρα, όμως, θα γίνει το προσεχές διάστημα ένα συνέδριο, μέσα από οποίο με τις προγραμματικές και τις ιδεολογικές αρχές που θα διατυπωθούν, εκτός από την εκλογή οργάνων, θα κάνουμε ένα άνοιγμα σε ολόκληρο τον εθνικό πατριωτικό χώρο, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να γίνει μια μεγάλη εθνική αντιπολίτευση απέναντι στις δυνάμεις της ξενοκρατίας...»

Ακόμα και αριστερός δεν διστάζει να δηλώσει ο Φύρερ όταν στην σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ(ο.π.) απαντά ως εξής:

«...Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Παππάς δήλωσε ότι το κόμμα σας, που είναι εθνικιστικό, είναι αριστερό. Τι λέτε γι' αυτό; 
Οι έννοιες Δεξιά και Αριστερά είναι εντελώς σχηματικές. Είμαστε ένα κίνημα λαϊκό και αντικαπατιλιστικό, υπό αυτήν την έννοια είμαστε αριστερό. Ομως, σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε τις θεωρίες του Κ. Μαρξ...»

Όλα αυτά μοιάζουν καινοφανή αλλά δεν είναι. Ο Μιχαλολιάκος κάνει ότι και ο μέντοράς του Χίτλερ. Ο οποίος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην μπυραρία του Μονάχου το 1923 στράφηκε στον κοινοβουλευτικό αγώνα διατηρώντας και ενισχύοντας τα τάγματα εφόδου και με αυτόν τον τρόπο ανέβηκε στην εξουσία το Γενάρη του 1933.

Είναι σίγουρο επίσης ότι παρακολουθεί τα βήματα της Μ.Λεπέν. Η οποία δεν δίστασε να διαγράψει τον πατέρα της από το κόμμα ώστε να μην χαλάσει το λίφτινγκ που επιχειρεί στο γαλλικό Εθνικό Μέτωπο με στόχο την εξουσία στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι φασίστες και Ναζί ηγέτες είναι ο εμπειρισμός, ο καιροσκοπισμός και η απίστευτη ευελιξία στην τακτική. Ακόμα και αν αυτή η ευελιξία οδηγήσει σε διασπάσεις ή σε «νύκτες των μεγάλων μαχαιριών».

Είναι ικανοί να δηλώσουν ότι νομίζουν ότι χαϊδεύει τα αυτιά των μαζών προκειμένου να βρεθούν στην θέση του ισχυρού. Μετά όταν και αν το επιτρέψει το κίνημα να βρεθούν εκεί θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλα: θα γίνουν η σιδερένια φτέρνα του κεφαλαίου προκειμένου να τσακίσουν κάθε αντίσταση του λαϊκού και εργατικού κινήματος.

Έχοντας υπόψη όλα αυτά, ανήμερα της συμπλήρωσης 2 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να είναι μαζικές οι σημερινές αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο Κερατσίνι και πανελλαδικά.

Να καταψηφίσουμε μαζικά την ναζιστική Χρυσή Αυγή στις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη.

Έπειτα να ανασυντάξουμε τις δομές του αντιφασιστικού κινήματος (τοπικές επιτροπές, περιφερειακοί συντονισμοί, πανελλαδικό δίκτυο) με διάρκεια, συνέπεια, συστηματική παρέμβαση και ενωτική προσέγγιση.

Να δούμε την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται στις 29 Σεπτέμβρη με την έμφαση που της αξίζει.

Και πάνω από όλα να φροντίσουμε από τα συντρίμμια των μνημονίων και της απογοήτευσης που προκάλεσε η μετάλλαξη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να αναδειχτεί μια νέα φρέσκια, μαχητική, διεθνιστική, ενωτική αριστερά που θα τιμήσει το όνομά της και θα υλοποιήσει τον στόχο που η αριστερά είναι ταγμένη να πετύχει: την ανατροπή του καπιταλισμού και των μνημονίων που διαλύουν τις ζωές μας και εκτρέφουν όλων των ειδών τα αυγά και τα εκτρώματα τύπου Χρυσή Αυγή, δικτατορίες, πολέμους κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.