12.9.15

Ζωγράφου: Διακοπή χρηματοδότησης ιδρύματος που κάνει φασιστική προπαγάνδα

Το ίδρυμα Δημήτρη Κιτσίκη δημιουργήθηκε το 2008. Από την ίδρυση του βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζωγράφου και χρηματοδοτείται από αυτόν με 15.000 ευρώ ετησίως. Ελάχιστοι ζωγραφιώτες γνώριζαν την ύπαρξη του ιδρύματος μέχρι την αποκάλυψη ότι ο Δ. Κιτσίκης στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές είχε καλέσει ανοιχτά και μαχητικά σε ψήφο στη Χρυσή Αυγή. Τότε, συγκεκριμένα στις αρχές του περασμένου Ιούνη, ο Α. Καραβίδας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου (ΚΚΕ) είχε παραιτηθεί γι’ αυτό το λόγο από το ΔΣ του ιδρύματος [1].
Για τις επερχόμενες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Δ. Κιτσίκης καλεί ξανά σε ψήφο στη Χρυσή Αυγή λέγοντας μάλιστα ότι: 
«Πρέπει, ἐπιτέλους, ὁ ἑλληνικὸς λαὸς νὰ ξεπεράσῃ τὰ συνθήματα τοῦ ”δὲν περνᾷ ὁ φασισμός”»[2]
Η φασιστική προπαγάνδα του κ. Κιτσίκη δεν σταματά βέβαια μόνο στο κάλεσμα για ψήφο στη Χρυσή Αυγή. Μια ματιά στα άρθρα του περιοδικού που εκδίδει[3] και τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί από το ίδρυμα του στο Δήμο Ζωγράφου, αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, ότι: ο κ. Κιτσίκης στηρίζει την παραστρατιωτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ προτρέπει τη φασιστοσυμμορία να χρησιμοποιήσει τα όπλα και τη βοήθεια του στρατού για να πάρει την εξουσία και να εγκαθιδρύσει ολοκληρωτικό καθεστώς.
«Τὸ τρίτο γνήσιο ἐπαναστατικὸ κίνημα, ἡ Χρυσῆ Αὐγή, ἔχοντας εὐτυχῶς στὸ πλευρό του παραστρατιωτικὴ ὀργάνωση, πάσχει ἀπὸ ἔλλειψη διανοουμένων ποὺ θὰ τοῦ ἔδιδε ἰδεολογικὴ συνοχὴ καὶ ἐλπίδα νὰ ὑπερισχύση κατεδαφίζοντας τὸν ἀστικὸ κοινοβουλευτισμό. Ἡ Ἱστορία τοῦ Μεσοπολέμου δὲν ἐπαναλαμβάνεται, ὅταν ὁ Μουσσολίνι καὶ ὁ Χίτλερ κοινοβουλευτικά, ἐγκαθίδρυσαν ὁλοκληρωτικό κράτος.
»Αὐτὸ δύναται νὰ γίνῃ μόνον μὲ λαοκρατικὴ χρησιμοποίηση δημοψηφισμάτων καὶ τὴν χρήση ὅπλων ὅπως μὲ τὴν  ἐνδεχομένη ἐπέμβαση τοῦ στρατοῦ ποὺ θὰ ὑποστηρίξῃ τὸ ἐγχείρημα. Πάντως ὄχι μὲ κοινοβουλευτικὲς ἐκλογές.»[4]
Η Ειρήνη Πλουμπίδη από το «Ξεκίνημα Ζωγράφου«, στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που συμμετείχε ως δημοτική σύμβουλος [5], στις 3/9/15 έθεσε στη Δημοτική Αρχή το ερώτημα αν το ίδρυμα Κιτσίκη συνεχίζει να επιχορηγείται από το Δήμο Ζωγράφου και δήλωσε πως κατά τη γνώμη μας είναι απαράδεκτο ο Δήμος να χρηματοδοτεί και να υποθάλπει ένα ίδρυμα που κάνει ανοιχτή φασιστική προπαγάνδα.
Η Δήμαρχος απάντησε πως η διοίκηση του Δήμου, όταν πληροφορήθηκε τη στάση του Δ. Κιτσίκη (τον περασμένο Ιούνιο) διέκοψε τη χρηματοδότηση του ιδρύματος και κάνει ενέργειες ώστε το γενικό αρχείο του κράτους να παραλάβει τα βιβλία και το αρχειακό υλικό του ιδρύματος.
Το ερώτημα που παραμένει βέβαια είναι πώς δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο χρόνια και δεκαετίες και οι οποίες καταρτίζουν και υπερψηφίζουν προϋπολογισμούς, δεν ασχολήθηκαν ποτέ να δουν τι είδους ίδρυμα είναι αυτό για το οποίο σε κάθε προϋπολογισμό προβλεπόταν 15.000 ευρώ το χρόνο – ιδιαίτερα όταν την ίδια στιγμή γινόταν περικοπές στις κοινωνικές παροχές προς τους δημότες, λόγω της μείωσης των κονδυλίων που παίρνουν οι δήμοι από το κράτος και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας γενικά.
___________________________
* Σημείωση: Για το ίδρυμα Κιτσίκη είχαν αρθρογραφήσει παλιότερα και τα τοπικά μπλογκ zografou.net και zeidoron.blogspot.gr. Τα μπλογκ αυτά είχαν εστιάσει σε μιαν άλλη «ιδέα» του Δ. Κιτσίκη, η οποία είναι η ένωση Ελλάδας-Τουρκίας και η αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η στήριξη του Δ. Κιτσίκη στη Χρυσή Αυγή έγινε γνωστή μετά την παραίτηση του Α. Καραβίδα από το ΔΣ του ιδρύματος και την αναδημοσίευση (και σχολιασμό) αυτής της είδησης σε τοπικά μπλογκ όπως το zografougeitonies, κ.α.. Η εκ νέου εκλογική στήριξη του Δ. Κιτσίκη στη Χρυσή Αυγή δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό στο zeidoron.blogspot.gr. Το πώς ο κ. Κιτσίκης συνδυάζει την ένωση Ελλάδας – Τουρκίας, το Φασισμό και την ψήφο στη Χρυσή Αυγή είναι μια ιστορία, τόσο παρανοϊκή,  για την οποία δεν αξίζει να δαπανήσουμε ούτε χρόνο ούτε κόπο για να την αναλύσουμε.
[3] Το περιοδικό ονομάζεται «Ενδιάμεση Περιοχή», ενώ πολλά άρθρα του αναδημοσιεύει η φασιστοφυλλάδα «Ελεύθερη Ώρα».
[5] Η συντρόφισσα Ειρήνη Πλουμπίδη είναι δημοτική σύμβουλος από τις αρχές Σεπτεμβρίου και για ένα χρόνο στα πλαίσια της εναλλαγής που έχει αποφασίσει η δημοτική παράταξη «Κίνημα στην Πόλη» με την οποία το Ξεκίνημα Ζωγράφου πραγματοποίησε εκλογική συνεργασία στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.