11.9.15

Θεσσαλονίκη: Πορεία την ημέρα δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Παρασκευή 18/9


Με επιτυχία διεξάχθηκε η 2η πανελλαδική συνέλευση κινημάτων και σωματείων βάσης του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, την Κυριακή 6/9/15.

Στη συνέλευση συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι και αγωνιστές από πολλά σωματεία και αγώνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε την επιτροπή αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού της Μ.Παναγιάς στη Χαλκιδική, τους εργαζόμενους του Αλουμινίου από την Βοιωτία, του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου & Χάρτου Αττικής, μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, το σωματείο της Wind, εργαζόμενους από την ΕΛΒΟ, την ΕΡΤ3, την εφημερίδα Μακεδονία, το ΙΚΑ Μαγνησίας και τη ΒΙΟΜΕ.


Στην πλούσια συζήτηση που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, συζητήθηκαν εκτενώς τόσο ο απολογισμός της παρουσίας των δυνάμεων του Καραβανιού στην ανεξάρτητη διαδήλωση της ΔΕΘ, όσο και ζητήματα που προέκυψαν γύρω από τη φυσιογνωμία αλλά και τη δράση του Καραβανιού. Εκτός από τις κοινωνικές και εργατικές ομάδες, τον λόγο πήραν και πολιτικές συλλογικότητες του κοινωνικού κινήματος.

Αποφασίσαμε:
  • Την διοργάνωση Αντιφασιστικού συλλαλλητηρίου στις 18/9 στις 6μμ από την Καμάρα, ημέρα μνήμης και αγώνα με σύνθημα: "Ο Παύλος Φύσσας ζεί στους ανυποχώρητους αγώνες. Το σύστημα τους γεννάει το φασισμό. Να το ανατρέψουμε!".
  • Την δημιουργία ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστεί το ιδρυτικό κείμενο του Καραβανιού, με βάση όλες τις παρατηρήσεις, διορθώσεις και επικαιροποιήσεις που τέθηκαν στη συνέλευση.
  • Αποφασίστηκε η ενδυνάμωση των δεσμών του Καραβανιού με το κίνημα κατά του χρυσού με συγκεκριμένες δράσεις που θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.
  • Την δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνέλευσης.
  • Την έκδοση ανακοίνωσης του Καραβανιού για τη λογοκρισία στην ΕΡΤ3 και την νέα προσπάθεια καταστολής τους εγχειρήματος της ΒΙΟ.ΜΕ.
  • Την στήριξη από άλλες πόλεις της ιδρυτικής συνέλευσης του Καραβανιού στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί στις 15/9 στις 19.00 στο ΕΜΠ.
  • Πανελλαδική κινητοποίηση (μέσα Οκτωβρίου) κατά τη πρώτη αξιολόγηση του Μνημονίου και την ψήφιση των μέτρων. 


Αγωνιστικά,

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.