28.8.15

Νεκροί 71 πρόσφυγες στο φορτηγό του τρόμου

Στους 71 ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών προσφύγων, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά και ένα μωρό, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε εγκαταλειμμένο φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας.
Η αστυνομία της Ουγγαρίας ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος είναι ρουμανικής καταγωγής. Η ανακοίνωση της αστυνομίας ήλθε έπειτα από την επιβεβαίωση των αυστριακών αρχών ότι έχουν γίνει τρεις συλλήψεις για την υπόθεση.
Το φορτηγό βρέθηκε στον αυτοκινητόδρομο Α4 μεταξύ του Νιούσεντλ και το Πάρντορφ, με την πίσω πόρτα ανοιχτή, ενώ, οι αρχές εκτιμούν ότι είχε εγκαταλειφθεί από τον οδηγό του την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία ανάμεσα στα θύματα είναι 59 άνδρες, οκτώ γυναίκες, τέσσερα παιδιά, ανάμεσά τους ένα μωρό κοριτσάκι. Τα πτώματα βρίσκονται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, εκτιμάται ότι πέθαναν από ασφυξία πριν περάσει το φορτηγό τα σύνορα της Αυστρίας, ενώ, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για πρόσφυγες. 
Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Άισενστατ, Χανς Πήτερ Ντοσκοζίλ, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι έχει βρεθεί τουλάχιστον ένα ταξιδιωτικό έγγραφο από τη Συρία, ωστόσο, θα είναι πολύ δύσκολο να αποσαφηνιστεί από ποιες χώρες προέρχονται τα θύματα.
«Έχουμε συλλάβει τρεις ανθρώπους στην Ουγγαρία και περιμένουμε πως οι έρευνες θα μας οδηγήσουν στους δράστες» δήλωσε ο αυστριακός αστυνομικός προσθέτοντας ότι η κατάσταση των πτωμάτων είναι τέτοια που δύσκολα θα μπορέσει να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών, αλλά και οι ταυτότητές τους. 
Το 7,5 τόνων όχημα έφυγε από την Βουδαπέστη το πρωί της Τετάρτης και έφτασε τα σύνορα με την Αυστρία στις 9 το πρωί. Πέρασε στην Αυστρία και την ίδια νύχτα εντοπίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Α4. Το φορτηγό ανήκε παλαιότερα σε μια σλοβακική εταιρεία που εμπορευόταν κοτόπουλα, ενώ, είχε ακόμη πάνω το σλόγκαν της εταιρείες. Το 2014 το φορτηγό πωλήθηκε σε έναν Ρουμάνο πολίτη.
Η αστυνομία ανακοίνωση ότι ειδοποιήθηκε από έναν εργάτη ο οποίος κούρευε το γκαζόν στην περιοχή. Ο ίδιος ενημέρωσε ότι από το πίσω μέρος του φορτηγού έσταζαν υγρά και αναδυόταν μια δυσοσμία, ενώ, η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Την τραγική ανακάλυψη των νεκρών προσφύγων έκαναν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.