6.3.15

Το PEGIDA ακυρώνει πορεία μίσους στην Στοκχόλμη

Η ρατσιστική ομάδα Pegida ακύρωσε πορεία μίσους, η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ο λόγος της ακύρωσης είναι οι μαζικές διαμαρτυρίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη Σουηδία.

Η υπόθεση Pegida στη Σουηδία, είναι μια ιστορία συνεχών αποτυχιών. Στην πρώτη συγκέντρωση στο Μάλμε, στις 9 Φεβρουαρίου, κατάφερε να προσελκύσει μόνο οκτώ συμμετέχοντες. Στο Linköping, στις 2 Μαρτίου, εμφανίστηκαν μόνο τέσσερις ρατσιστές (δύο από τους οποίους ήταν οι οργανωτές, Henrik Rönnquist και Dan Park).

Στη Σουηδία, όπως και στην υπόλοιπη Σκανδιναβία και στη Γερμανία, το Pegida μαστίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις και εγκατάλειψη οργανωτών. Λόγω των μαζικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, το Pegida δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει μια ενιαία πορεία μίσους οπουδήποτε στη Σουηδία. Αναγκάστηκε να οργανώσει στατικές συγκεντρώσεις περικυκλωμένες από την αστυνομία.


Στο Malmö και στο Linköping, οι λίγοι διαδηλωτες του Pegida βρέθηκαν απέναντι σε αντιδιαδηλώσεις με την συμμετοχή χιλιάδων αντιρατσιστών. Η προγραμματισμένη διαμαρτυρία ενάντια στη πορεία του Pegida Στοκχόλμης είχε ήδη συγκεντρώσει περίπου 1.500 άτομα στο event του Facebook.

Μετάφραση: Γιώργος Λυγουριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.