9.3.15

Τρίτη 10 Μαρτίου: Η δίκη της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ 3-5), 9πμ

Η δίκη της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ 

Κάλεσμα αλληλεγγύης του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά 

Στις 10 Μαρτίου 2015 είναι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του (τότε) 29χρονου Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ, πατέρα 3 παιδιών, που είχε υποστεί στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012, βασανιστήρια και κακοποίηση. Κατηγορούμενοι είναι τέσσερα άτομα, ο ιδιοκτήτης του φούρνου που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, ο γιος του, και δύο ακόμη άνδρες. 

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η υπόθεση τον Οκτώβρη του 2014 πήρε αναβολή για τέταρτη φορά.
Η συνήγορος του Αιγύπτιου τον Οκτώβρη, τόνισε ότι «είναι λογικό να φοβάται, καθώς είναι θύμα βασανισμού και από τότε έως και σήμερα κάθε φορά που έρχεται στο δικαστήριο του έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι σκηνές βιαιότητας που έζησε. Επίσης, είναι άνεργος από τότε που έγινε το επεισόδιο και δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά».

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά θα είναι δίπλα στον εργάτη, μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ. 

Ας δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας σε μια από τις χειρότερες περιπτώσεις ρατσιστικής βίας που δε θα βγει ποτέ από το μυαλό κανενός από μας, ζητώντας να αποδοθεί το αυτονόητο που κι ο ίδιος, είναι το μόνο που ζητάει: Δικαιοσύνη. 

Ο Ουαλίντ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.  

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: 
Στις 3/11/2012,ο Αιγύπτιος εργάτης Ουαλίντ Τάλεμπ, έχοντας πάνω του σε τσάντα, για ασφάλεια δεδουλευμένα δικά του και συμπατριωτών του που του τα είχαν εμπιστευθεί, (περίπου 12.000 ευρώ τα οποία θα τα έστελναν στις οικογένειές τους στην Αίγυπτο) πήγε να εργαστεί αναφέροντας το γεγονός της ύπαρξης των χρημάτων στο αφεντικό του. 

Το αποτέλεσμα ήταν οι κατηγορούμενοι να προβούν σε ληστεία των χρημάτων, να του βάλουν μια αλυσίδα 8 μέτρων στο λαιμό με λουκέτο, και αφού τον μετέφεραν σε ένα σταβλο τον έδεσαν για δεκαοκτώ ώρες, των χτυπούσαν με την ίδια αλυσίδα και τα χέρια τους, βρίζοντας τη θρησκεία του, βρέχοντάς τον με αλκοόλ, και άλλα. Οι ίδιοι έφαγαν μπροστά του και το πρωί έφυγαν πηγαίνοντας κανονικά στο φούρνο.  Αργότερα η αστυνομία στη Σαλαμίνα βρήκε πάνω στο φούρναρη τα 9.000 από τα 12.000 τα οποία και επέστρεψε αφού παραδέχθηκε τη κλοπή χωρίς να επιστρέψει τα υπόλοιπα. 
Ο Αιγύπτιος κατάφερε να διαφύγει μόνος του το πρωί, αφού μέρος της αλυσίδας, την οποία ακόμα έφερε, όταν τον βρήκε κάποιος σε δρόμο της Σαλαμίνας, παραμορφωμένο και αναίσθητο.

Από τότε Ο Ουαλίντ έχει χάσει την όρασή του από το ένα μάτι, έχει πρόβλημα στα πόδια βαρύ αναπνευστικό με συνεχείς νοσηλείες, μόνιμες ημικρανίες και φοβίες .

Να σημειώσουμε πως μετά τη νοσηλεία του, και παρά τα εμφανή τραύματα των βασανιστηρίων, ο Ουαλίντ συνελήφθη και κρατήθηκε στη Πέτρου Ράλλη προς απέλαση η οποία ευτυχώς απετράπη μετά από πολλές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να πάρει ανθρωπιστική άδεια παραμονής. 

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι, ακόμα και σήμερα, οι απειλές από τους κατηγορούμενους προς τον Ουαλίντ και τον αδερφό του δεν έχουν σταματήσει, και τα περιστατικά των απειλών έχουν καταγγελθεί στην ασφάλεια Σαλαμίνας. 



Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.